Konya'da tansiyon yükseldi! Esnaf sinir krizi geçirdi

Konya'da tansiyon yükseldi! Esnaf sinir krizi geçirdi

Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kapu Cami etrafındaki dükkânların da yıkımına başlandı. Zabıtaları gören bazı esnaflar, sinir krizi geçirdi.

Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kapu Cami etrafındaki dükkânların da yıkımına başlandı. Konya'da merkezde bulunan es eski dükkanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yıkım başladı. Konya'da Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında merkezde Başaralı Caddesi üzerindeki dükkânların yıkımına başladı. Söz konusu cadde Konya'nın en eski elektrik malzemesi satan dükkanların bulunduğu konumlardan bir tanesiydi. Kısa süre önce esnaf, belediyeden zaman istediğini, mağdur olduğunu dile getirmişti. Belediyenin ise 30 ağustos itibarıyla dükkânların boşaltılması gerektiği konusunda esnafa tebligat gönderdiği öğrenildi.

KONYA ESNAFI ZABITAYI GÖRÜNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Eylül ayının ilk haftasında gecenin geç saatlerinde bazı dükkânlara kepçe girmişti. Sabahın erken saatlerinde yıkımın gerçekleştiğini gören bölge esnafı ise şok olduklarını, belediyeden yıkım için zaman istediklerini, yıkıma karşı olmadıklarını söylemişti. Esnaflar adına konuşan Selami İşcan, “Bizimle anlaşma sağlanmadı. Sabah burayı böyle görünce şok olduk” demişti. Meram Belediyesi zabıta ekipleri, yeniden bölgeye gitti. Zabıtaları gören bazı esnaflar, sinir krizi geçirdi. Bölgede zaman zaman tansiyon yükseldi. Bölgeye zabıtalara destek için çevik kuvvet ekipleri de geldi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
52 Yorum