Konya'da Şerife teyze çöpten topladığı ekmeği yiyor!

Konya'da Şerife teyze çöpten topladığı ekmeği yiyor!

Eşini ve 3 çocuğunu kaybeden Konyalı Şerife Gülmez, tek başına hayat mücadelesi veriyor. Şerife Gülmez, “Çöplerden topladığım yemekleri yiyiyorum. Yok yok evde ekmek yok, ne yapayım” dedi

Ekonomik kriz, toplumun her kesimini vurdu. 2018 yılından bu yana yaşanan ekonomik problemler, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Sistem, zengini daha zengin ederken, fakiri de daha fakir ediyor. Lüks ve şatafatlı sofralarda yemek yiyenler kadar, evine ekmek götürmekte zorlanan, yokluktan dolayı öğün atlayan vatandaşlar da oluyor. Bunun son örneği Konyalı Şerife Gülmez oldu. Eşini ve 3 çocuğunu kaybettiğini söyleyen Şerife Gülmez, tek başına yaşamını sürdürebilmenin yollarını arıyor.

adsiz.jpg

SABAH EKMEK YOKTU ELDEN İSTEDİM

Şerife Gülmez, sabahın erken saatlerinde çıkıp, yatsı ezanına kadar çöplerden satabileceği malzeme aradığını söyledi. Teneke, plastik, şişe toplayıp sattığını ifade eden Gülmez, “Yok abi yok. Evim kentsel dönüşümden dolayı yıkılıyor. Ev arıyorum. 1 hafta mühlet verdiler. Daraldım, mecbur kaldım çıktım çalışmaya. Evde ekmek kalmadı. Sabah elden isteyip, ekmek yedim. 3 oğlum vardı akciğer kanserinden vefat ettiler. Kocamı da kaybettim. Tek başıma yaşıyorum. Maddi durumum iyi olsa neden kötü bir evde oturayım. Keşke gelip bir oturduğum evi görseniz” şeklinde konuştu.

adsiz-001.jpg

ÇÖPTEN TOPLADIKLARIMI SATARAK PARA KAZANIYORUM

“Çöplerden topladıklarımı satıyorum” diyen ihtiyaç sahibi Şerife Gülmez, daha sonra şunları kaydetti: “Sattığım ürünlerden aldığım parayla evimin kirası ödüyorum. Üzerine koyup elektrik, su faturalarımı ödüyorum. Bugün akşam yemek için de bir restorandan arta kalmış etliekmek aldım. Tüpüm yok, çayım yok, şekerim yok. İhtiyaçlar için çöpten malzeme toplamaya çıktım. Yardım için birçok yere başvurdum. 'Deprem oldu. Deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız' dediler bana. Ev de arıyorum, yiyeceğim de yok. Ne yapayım mecburum. Çöpten patates, soğan topluyorum. Marketlerin veya pazarların önüne çürümüş sebze ve meyveleri koyuyorlar. Çürümeyen yerlerini ayırıp, götürüp evde yiyorum. Pazar gördüğüm falan yok.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum