Konya'da sebze ve meyve fiyatları ucuzladı

Konya'da sebze ve meyve fiyatları ucuzladı

Konya’da havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatları neredeyse yarı yarıya düştü. Geçtiğimiz ay kilosu 25 liraya çıkan ve gündemi meşgul eden soğan, yeni mahsulün çıkmasıyla birlikte 15 liraya kadar geriledi

Konya’da yazın bereketi pazar tezgahlarına yansımaya başladı. Bir çok yaz sebze ve meyvesi pazar tezgahlarında yerlerini almaya başladı. İlk çıktığında kilosu 50 lira olan erik 10-15 liraya kadar düştü.

FİYATLARIN BİRAZ DAHA DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ

Uzun yıllardır Melike Hatun Çarşısı’nda pazarcılık yapan Bünyamin Çay, yazın gelmesi ile birlikte tezgahların renklenmeye başladığını fiyatlarında düştüğünü söyledi. Çay, “Havalar ısınması ile birlikte tezgâhlarımızda ürün çeşitliliği artmaya başladı. Karpuz, erik, çağla, kayısı, kavun gibi yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Son günlerde havaların yağışlı ve kapalı olması bazı mahsullerin çıkışlarını biraz geciktirdi ancak ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşeceğini düşünüyorum. Ürünler ne kadar fazla olursa vatandaşlara sunabileceğimiz alternatiflerimizde artıyor. Domatesin 3 4 farklı çeşidi var vatandaşlarımız tezgahlarda görerek kendi isteğini göre alışverişini yapabiliyor” ifadelerine kullandı.

adsiz.jpg

VATANDAŞLARIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

İlgiden memnun oldukların havaların ısınması ile birlikte vatandaşların pazara daha çok gelmeye başladığını belirten Çay, şunları söyledi: “Ş uan pazarda bir hareketlilik var. Vatandaşlarımız ilgi alakasından memnunuz. Herkes bütçesini göre alışveriş yapıyor. İnsanlar az da olsa çokta olsa evini meyve sebze götürmek istiyor. Bizde bu yaşanan yoğunluktan memnunuz. Yaz ayların ortalarına doğru ürünler daha da çok artacak. Yerli ürünler Pazara inmeye başlayınca hem fiyatlar düşecek hem vatandaşların tercihi daha çok aratacak. Geçtiğimiz haftalarda soğan fiyatı biraz yükselmişti ancak yeni mahsulün gelmesi ile birlikte fiyatlar 15 liraya kadar gerildi. Bu durum hem Pazar esnafını hem vatandaşları çok mutlu etti inşallah daha da düşeceği zamanlar gelecektir.”

VATANDAŞLAR FİYATLARIN BİRAZ DAHA DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Pazarda alışveriş yapan Muhammet Yiğitoğlu isimli vatandaş ise “Havaların ısınması ile birlikte fiyatlar biraz daha ucuzlamışa benziyor. Şuan genelde sera ürünleri var yerli ürünler geldikçe fiyatların biraz daha ucuzlar diye düşünüyoruz. Meyve fiyatları biraz fazla geldi ama onlarda inşallah düşecektir” dedi. Serdar Birekul isimli vatandaş ise Soğan fiyatları biraz pahalı idi sanırım yeni mahsulün gelmesi ile birlikte fiyatlar biraz daha gerilmiş inşallah bu durum diğer ürünlere de yansır. Ancak son zamanlarda mevsimsel değişikler yaşıyoruz. Haziran ayındayız ama maşallah yağmur hiç durmuyor havaların tam olarak ısınmaması mahsullerin çıkmasını geciktiriyor diye düşünüyorum inşallah fiyatlar daha da düşer diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SEMT PAZARLARINDA FİYATLAR ŞÖYLE:

Patates 10-15 lira

Soğan 15 lira

Domates 15 lira

Salatalık 15 lira

Biber 15 lira

Patlıcan 15 lira

Karnabahar 10 Lira

Maydanoz 5 Lira

Kavun 10- 15 lira

Kavun 15- 20 lira

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum