Konya'da Ramazan daha fazla hissediliyor

Konya'da Ramazan daha fazla hissediliyor

Ramazan'da Konya'daki camilerin dolup taştığını ve mukabelelerin okunduğu aktaran Şükrü Özbuğday, "Bunlar Ramazan'ın Konya'da daha fazla hissedilmesini sağlıyor" dedi

Ramazan'da Konya'daki camilerin dolup taştığını ve mukabelelerin okunduğu aktaran Şükrü Özbuğday, "Bunlar Ramazan'ın Konya'da daha fazla hissedilmesini sağlıyor" dedi.

 

 

Karatay İlçe Müftülüğü önceki gün iftar programı düzenledi. Çiltaş Dinlenme Tesisleri’ndeki programa İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay Kaymakamı Abdullah Etil, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, ilçe müftüleri, şube müftüleri, din görevlileri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetliler katıldı. Geleneksel düğün pilavının ikram edildiği programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan’ın mağfiretinin, bereketinin ve rahmetinin her yerde hissedildiğini ve görüldüğünü aktardı. Müslümanların Cenabı Hakk’ın şanslı kulları olduğunu ifade eden Özbuğday, “Bizler İslam ile lütfedilmişiz. İslam dini bizlere kılınmıştır. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bizler Konya’da bulunduğumuz için ayrıca şanslıyız. Çünkü şehrimizde Ramazan daha fazla hissediliyor. 120 bin din görevlisi arasında bizim Konya'da görev yapmamız bir ayrıcalık. Etrafımızda hep oruç tutanları görüyoruz, bu çok sevindirici bir durum. Bu lütuf için de ne kadar şükretsek azdır” dedi. Müftülük olarak “Ramazan, müminlerin Kur'an ile yeniden buluşma ayı” sloganını söylediklerini hatırlatan İl Müftüsü Özbuğday, “Bu sloganımız çok ses getirdi. Bunun için bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Camilerimizde mukabeleler okunuyor, camilerimiz cemaatle dolup taşıyor.

 

İnsanlarımız Ramazan ayının bilincinde olarak yaşıyorlar. Bu güzel durumun devam etmesinde emeği geçen din görevlisi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YARDIMLAR AFRİKA İÇİN BİR UMUT

 

Afrika’da yaşanan açlık ve susuzluk dramına da değinen Özbuğday, Türkiye genelinde başlatılan yardımların Afrika için bir umut olmasını diledi. Konya’nın yardım kampanyasında çok duyarlı davrandığını anlatan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, sözlerini şöyle tamamladı: “Konya’mızda Afrika'da açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenler için yardım kampanyamız halen devam ediyor. Gösterdiğiniz ilgi için hepinizden Allah (CC) razı olsun. Net rakam belli değil ama bu toplanan yardımlar her zamanki rakamların 5-10 katı olacağını zannediyorum. Şehrimiz Afrikalı kardeşlerimizi unutmadı ve unutmayacak. Biz Müslümanlar olarak yardıma muhtaç insanların her zaman umudu, ümidiyiz. Bunu herkes bilir. Geçmişimiz, torunları olduğumuz ecdadımız bizim geleceğimizin garantisidir. Bizler Hz. Peygamber’in ümmetiyiz, bunun bilincinde olarak yaşamayı kendimize şiar edindik.”

 

MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.