Konya'da okul tuvaletleri temizlenmiyor! Leş gibi kokuyor

Konya'da okul tuvaletleri temizlenmiyor! Leş gibi kokuyor

Konya'da da eğitime yeteri önemin ve desteğin verilmediğini dile getiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Bugün Konya'da birçok okulun tuvaleti temizlenmiyor. Kötü kokuların arttığına dair sürekli şikayet alıyoruz” dedi

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul ve Gazeteci Duran Çölcü, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'i ziyaret etti. Başkan Ertuğrul, ziyarette okullarda yaşanan sorunlara dair açıklamalarda bulundu. Ertuğrul, herkesin eşit koşullarda eğitim almasını istediklerini dile getirdi. Ertuğrul, “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” çağrısı yaptı.

ekran-goruntusu-2024-09-19-122752.png

OKULLARDA TUVALET KAĞIDI SABUN YOK!

29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açtığına dikkat çeken Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Bu yönetmeliğe göre haftanın 3 günü 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak kişilerle okulların ne güvenliği ne temizliği sağlanabilir, üstelik bu asla kabul edilemeyecek bir emek sömürüsüdür” dedi. Bu yönetmelik sonrası okulda çalıştırılacak hizmetli bulunamadığına dikkat çeken Ertuğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın, bugün Konya'da birçok okulun tuvaleti temizlenmiyor. Okullarda kötü kokuların arttığına dair şikayetler geliyor. Okul tuvaletlerinin günde 2 kez temizlenmesi gerekir. Bu mu çocuklarımıza ve eğitime verilen destek? Konya'da yine birçok okulda bırakın tuvalet kağıdını, sabun yok. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarda temizlik bilinci tam anlamıyla gelişmemiştir. Bu çocukların hasta olması durumunda hesabı kim verecek? Tüm bu faktörler, özellikle çocuklar arasında yeni bir salgına sebebiyet verebilir. Endişelerimiz var. ”

ekran-goruntusu-2024-09-19-122759.png

BİRÇOK OKULDA GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOK!

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, yine ekonomik yetersizliklerden dolayı birçok okulda güvenlik görevlisinin olmadığına da vurgu yaptı. Gelir seviyesi yüksek olan noktalardaki okullarda velilerin desteğiyle güvenlik görevlisi çalıştırıldığını aktaran Ertuğrul, “Bugün bir güvenlik görevlisinin okula aylık maliyeti her şey dahil 32-33 bin TL. Birçok okul yönetiminin bu masrafı yapacak gücü yok” şeklinde konuştu.

HALİD ŞEN'DEN BAŞKAN ERTUĞRUL'A TEŞEKKÜR

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ise, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul'a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ardından son buldu.

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum