Konya'da "Mekke'nin Fethi" gecesi

Konya'da "Mekke'nin Fethi" gecesi

Konya'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "Mekke'nin Fethi Gecesi" programı düzenlendi.

Mekke'nin Fethi'nin 1384. yıl dönümü kutlandı. 10 bin kişilik salon doldu, taştı. Programda konuşan AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci, “AGD'li genç Allah'ın rızasının cihad meydanlarında, İstanbul surlarının dibinde şehadet şerbeti içerek kazanacağını bilir” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanlığı'nca, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde 'Mekke'nin Fethi' programı düzenlendi. Düzenlenen programa Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) Hasan Hüseyin Öz, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeleri Lütfi Yalman, Mehmet Şen, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Konya Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci, Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Viyana Bölge Başkanı Muhammed Turhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle 10 bin kişilik salon yetmeyince tabureler ile eklemeler yapıldı. Programda İranlı Dünya Birincisi Hafız Muhammed Tusi ve Türkiye'den Dünya Birincisi Hafız Ali Tel Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı. Programda 15 bin öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni de yapıldı. Mehteran konseri ile başlayan program, umre çekilişi ile sona erdi. Ayrıca programda Ammar Acarlıoğlu ve Yusuf Karaburç konser verdi.

BATILIN PUTLARINI YIKACAĞIZ

Programda konuşan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, gençlerin fetih ruhu ile yaşamaları gerektiğini belirterek "Bugün, Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümünü icra ve idrak ediyoruz. Aynı zamanda da öğreniyoruz. Niçin, yeni fetihler için. Allah'ın izniyle hepimiz çok kısa zamanda göreceğiz ki tıpkı Mekke'nin fethinde olduğu gibi, nasıl Kabe'nin içindeki putlar yıkıldıysa, çok yakın bir zamanda batının da bütün putlarının yıkıldığını ve Hakk'ın hakim olduğunu göreceğiz. Gençler, hayaller kurun. Hayaller kurun ki onları gerçekleştirmek için çalışın. Bizim ecdadımız Viyana'yı iki kere kuşatmış. Ancak fethedememiştir. Bu fethi bu gençlik tamamlayacaktır" ifadelerini kullandı.

BATILIN ÜZERİNE HAKK ELBİSESİ GİYİLDİĞİ BİR ZAMANDAYIZ

Ödül töreninde konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, dünyanın karanlık bir dönemden geçtiğini söyledi. Dünyadaki açlığın çözülebilecek bir durum olduğunu ifade eden Uyar, "İnsanlığın karanlık bir yerlere sürüldüğü bir zamanda, batılın üzerine Hakk elbisesi giyildiği bir zamanda, Afrika'da en basit ilacı ve en basit suyu bulamadığı için ölüme terk edilen bir çocuğun olduğu bir zamanda, Arakan'da anne ve babalarının gözleri önünde katlediler çocukların olduğu bir dönemde, memleketimizdeki insanların faiz batağına battığı bir zamanda, bütün bu olanları görüp de iyiliği emredip kötülüğü yok etme noktasında, bunları söylemekten utananların olduğu bir zaman diliminde, kanaat önderlerinin, cemaat liderlerinin, STK'ların lal olduğu bir zamanda, yer yüzünü fitne ve fesattan ayırmak için bugün buradayız. Hakk'ı haykırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BİLGİLİ, İNANÇLI VE ÇALIŞKAN BİR NESİL YETİŞTİRİYORUZ

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ise, "Bugün bu programda ve öncesinde 3 aydır, bu programın hazırlanmasında emeği geçen, AGD'ye gönlünü vermiş tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. AGD, öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisindedir. Biz, tüm gayretimizle evrene, çevrene ve insanlara karşı olan sorumluluklarımızın farkında bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz, tarihine ve yarınına duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. Bizler her renkten, her ırktan, her dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz. Tüm mazlumların yanında olmayı kendimize görev addediyoruz" sözlerini kullandı.

PROGRAMLAR KOKUŞMUŞ DEĞERLERE BİR CEVAPTIR

Konya'nın en büyük salonunu doldurmanın verdiği mutluluğu ifade eden Parlak, "Konya'nın en büyük salonundan dünyaya haykırıyoruz, mülkiyet hakkı her insan için Allah'ın vermiş olduğu bir haktır. Bizler, hangi düşünceden olursa olsun her insana, insan olduğu için merhametle yaklaşma gayesi içinde olan bir nesil yetiştirmekteyiz. Komşumuz açken tok yatmayı, kendimiz için bir utanç meselesi olarak görüyoruz. Yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak durmayı yeğliyoruz. AGD, gençlerin harmanlandığı yerdir" şeklinde konuştu. Yıl başı kutlamayı reddettiklerini dile getiren Parlak şu ifadeleri kullandı: "Biz bu akşam Mekke'nin Fethi'nin 1384. yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkularını reddediyoruz. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi söylüyoruz. Paylaşmanın ve kardeşliğin olmadığı, alemlerin Rabbi'nin çizdiği sınırları aşmaya çalışan her türlü düşünceyi reddettiğimizi buradan haykırıyoruz. Biz, değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yıl başını, elhamdülillah kutlamıyoruz. AGD'nin ilk günden itibaren kutladığı Mekke'nin Fethi programları bu yıl da tüm Türkiye'de 81 ilde, 600 kadar noktada şu anda icra ediliyor. İşte bu programlar aynı zamanda batılılaşmanın getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yıl başı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere bir karşılıktır. Bu gece burada olmamızın oluşu bir kimliğin, bir duruşun göstergesidir."

YARIŞMAYA 150 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Siyer-i Nebi yarışması hakkında da bilgi veren Parlak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Yönetim kurulu üyelerimiz ile yapmış olduğumuz toplantılarda, 'Acaba AGD bu salonu dolduracak mı' diyorlardı. Elhamdülillah dünyaya tokat gibi bir cevap verdiniz. Aralık ayında 81 ilde, Konya'nın 31 ilçesinde, 3 bin 500 noktada 150 bin öğrencinin katılımıyla Siyer-i Nebi yarışmasını icra ettik. Bu yarışmadaki amacımız, Peygamberimizin örnek davranışlarını liseli gençlerimiz ile buluşturmaktı. Liseli gençlerimizinden, Peygamberimizi yakından tanımalarını istedik. Kalbinde efendimizin sevgisi olan her öğrencimiz aslında bu yarışmayı kazanmıştır. Her insan bizim muhatabımızdır. Her insanın hak ve hukukunu gözetmek bizim sorumluluğumuzdur. Bir çiçeğin de böceğin de hakkını gözetenleriz. Şu anda yaşadığımız gezegende maalesef her gece 7 kişiden 1'i aç yatıyor. Her 6 saniyede 1 çocuk açlık nedeni ile ölüyor. Bir buçuk milyar insan, sağlıklı içme suyundan mahrum. 2 milyar insan, yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Şu anda futbolda dönen para dünyadaki açlığı 5 defa yok edecek seviyededir. Kozmetiğe harcanan tüm paralar ile dünyadaki açlık kapatılabilir. Gelişmiş 6 ülkede kedi- köpek mamasına yapılan harcamalar için en fakir 20 ülkenin borçları silinebilir durumda. Biz önce ahlak ve maneviyat, diyoruz. İnsanların açlığıyla, yokluğuyla, acılarıyla dertlenmeyen bir anlayışı kabul etmiyoruz. İşte biz rahmetli Hocamızın 1969'da, Konyamız'da başlattığı Milli Görüş hareketindeki, ilk slogan olan 'Önce Ahlak ve Maneviyat' anlayışıyla yeni bir dünyanın kurulabileceğine inanıyor ve bunun için çalışıyoruz."

AB BAKANLIĞI DEĞİL, İSLAM BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Erbakan Hoca'nın ektiği tohumların bugün yeşerdiğini dile getiren AGD Konya Bölge Sorumlusu Rauf Büyüktermiyeci ise şöyle konuştu: “Bu programın bereketi var. Bu program yürek, inanç ve maya işidir. Bu programın bereketi, cebindeki bir simit parasını davasına harcayıp da belki bu gece bir Müslüman'ın günaha girmesine engel olurum, inancıyla davası için fedakarlık yapan gençlerden gelmektedir. AGD'de yetişen genç kendi nefsine karşı daima kardeşini tercih eder. Bizim gencimiz bilir ki, 'İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen. Bu nice okumaktır.' AGD'li gençlerimiz bunun bilinciyle yaşar. AGD genci nefsini tanır, nefsini nasıl terbiye edeceğini bilir. AGD'li gencimiz 'Önce Ahlak ve Maneviyat' der. Asla bundan taviz vermez. AGD'li genç dünyanın bir imtihan olduğunu hiçbir zaman unutmaz. 3 kuruş para için 5 günlük dünyada dinini satmaz. AGD'de yetişen genç, ana babasının rızasını kazanmadan cennete giremeyeceğini bilir. AGD genci, Mekke'yi feth eden efendisinin, Mekke'ye girerken başı önünde tevazu ile girdiğini bilir ve bütün kendisine yapılan her şeye rağmen Mekke'yi affettiğini bilir. AGD'li genç, 90 yaşına bile gelse, Allah'ın rızasını Mekke'de, Medine'de sıcacık yuvasında tesbih çekerek kazanamayacağını bilir. 90 yaşında bile olsa Allah'ın rızasının cihad meydanlarında, İstanbul surlarının dibinde şehadet şerbeti içerek kazanacağını bilir. AGD'li gençlerimizin hayatında 'olmaz' kelimesi yoktur. Dedesi Fatih Sultan Mehmet Han gibi Allah'ın dini yeryüzünde hakim olsun, hak ve adalet ile hükmedilsin diye en zor hallerde gemileri karadan yürütecek kadar gözü kara ve cesurdur. AGD'li genç, vatanı mevzu bahis olunca tıpkı dedesi Abdulhamid Han gibi 'Bu vatanın toprağı kanla satın alınmıştır. Ancak kanla verilebilir' diyerek vatanı için canını hiç çekinmeden ortaya koyar. AGD genci, 'Bir kişi kalsam bile Hakk'ı haykırmaya devam edeceğim' diyen, rahmetli Erbakan Hocasının yolundan gider. AGD genci her gece yatarken İslam Birliği'ni nasıl kurarım diye yatar. AGD gençliği, iktidar nasip olduğunda Avrupa Birliği Bakanlığı değil, İslam Birliği Bakanlığı'nı kuracak gençliktir."

KONYA DEMEK MİLLİ GÖRÜŞ DEMEKTİR

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Viyana Bölge Başkanı Muhammed Turhan ise, "Muhammed Mustafa'nın nurlu yolunda toz olayım' diyen Hz. Mevlana'nın şehrindeyiz. Konya demek, maneviyatıyla Anadolu insanına ışık tutan Hacıveyiszade demektir. Konya demek, vaazıyla gönülleri coşturan Tahir Büyükkörükçü demektir. Konya demek, 1969'larda ezanın yarım asra yakındır 'Allahuekber' nidalarının susturuluşunun ardından, Kur'an-ı Kerim ile dolaşmanın, Allah demenin yasak olduğu bir dönemde 'Ya Allah Bismillah' diyerek yollara düşen, merhum şairin 'Eşele bir yerleri örten karı. Ot değil onlar dedenin saçları. Dinle şehit sesleridir rüzgarı' diyerek tanımladığı cihad ile Anadolu'yu karış karış gezen Erbakan Hoca demektir" diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Programda Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni de yapıldı. Ödül töreninde bisiklet, çeyrek ve yarım altın, fotoğraf makinesi, laptop, umre hediyesi dereceye girenlere dağıtıldı. Aysen Sena Özoğlu, Muhammed Tahir Kan, Yasin Çaldır, Saliha Erbasi, Beyza Durmuş, Merve Arslan, Yusuf Ağaç, Cemile Uslu, Halime Sönmez, Merve Er, Mehmet Zeki, Ümmügülsüm Ciritoğlu, Seher Taçbaş, Kevser Arslan, Esra Akça, İsa Boştaş ve Mustafa Seyrek çeyrek altın ödülünü Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz'ün ellinden aldılar. Büşra Uyanık, Raziye Güzeş, Betül Ciritoğlu, Abdullah Enes Can, Halime Oflaz, Meryem Şimşir, Rabia Tozlu, Fatba Betül Öztürk, Halime Sarıbal, Tuğba Şimşek, Sadullah Harun Özyer, Ümmühan Dündar, Alparslan Yıldız, Hatice Kiriş ve Gülüzar Olcay bisiklet ödüllerini Mutti Büro Mobilyaları Genel Müdürü Ali Şanlı, Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Muharrem Turşucu, Armiya Genel Müdürü Mustafa Tuğ, Demosan Otel Genel Müdürü Mehmet Demirel, Çınar Medya Genel Müdürü Mustafa Derbentli ve Konya İl Müftü Yardımcısı Muharrem Biçer'den ellerinden aldılar. Keziban Yıldız, Harun Karakuzu, Ayşe Göksu, Salih Doğanay ve Halifettullah Ünver de yarım altın ödüllerini Yüksek İstişare Kurulu Mehmet Şen'in ellerinden aldılar. Sümeyra Koçak ise yarışmada üçüncü olarak fotoğraf makinesi ödülünü aldı. Koçak ödülünü Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar'ın elinden aldı. Beyzanur Güçlü ise yarışmada ikinci olarak laptop ödülünü AGD İl Başkan Yardımcısı Abdulrahman Kormaz'ın elinden aldı. Umre ödülünü ise Aynur Arı AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak'ın elinden aldı. Program Ammar Acarlıoğlu'nun konseri ile sona erdi.

BERKHAN PARLAK-HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum