Konya'da mahalle sayısı azaltıldı! 25 milyon lira tasarruf edilecek

Konya'da mahalle sayısı azaltıldı! 25 milyon lira tasarruf edilecek

Merhaba Gazetesi’ni ziyaret eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Mahalleleri birleştirmeye yönelik yaptığımız çalışma ile devletimiz 25 milyon lira tasarruf etmiş olacak” dedi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriyya Avcı, AK Parti Karatay Tanıtım ve Medya Başkanı Serhan Oğuz, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Kılca ve beraberindekiler Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Merhaba Gazetesi 53 yıllık tarihi ile Konya’nın en köklü gazetelerinden. İlkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı ile yayınlarına devam eden Merhaba Gazetesi’ne başarılar diliyorum ifadelerini kullandı.

img-4304-1024x683.jpg

KARATAY’IN HATIRASINI YAŞATIYORUZ

Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay’ımız köklü ve kadim bir geçmişe sahip. Belediye olarak bu kadim geçmişe sahip çıkmaya, geçmişten gelen hatıraları yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarma gayreti içiresindeyiz. Bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Karatay bölgemizde hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşümler ile ilçemizi en iyi şekilde dizayn etmeye çalışırken aynı zamanda vatandaşlarımıza da üzmemeye, onları mağdur etmemeye çalışıyoruz. Karatay Belediye’mizde daha önce yapılmış güzel bir şehir planlaması var. Bu planlamaya sadık kalarak ilçenin kadim mirasını da koruyoruz. Birçok bölgede kentsel dönüşümümüzü tamamladık. Mevlana bölgesinin arka kısmında yürütülen kentsel dönüşüm bitmek üzere. Bazı bölgelerimizde tapu problemleri var. Bu problemleri de vatandaşımız mağdur etmeden hızlı şeklide çözeceğiz. Bu çalışmalar ile Karatay’ın çehresini değiştireceğiz. Kentsel dönüşümlerin yanında ilçenin kamulaşması için okul, sağlık ocağı, cami, spor salonları, ve sosyal alanlar inşa etmeye devam ediyoruz. Karatay hemşerilerimizin duasında yer almak bizim en büyük kazancımız. Bizi sürekli diri tutan, yenileyen ve iki günümüzü bir birbirinden farklı kılan büyük bir heyecan taşıyoruz” dedi.

2-1-1-1024x683.jpg

MAHALLE İSİMLERİNİ YAŞATIYORUZ

Karatay Belediyesi’nin mahalle düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Kılca, şunları anlattı: “Belediye olarak birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar ile Karatay’ın çehresini değiştirdik. Son yaptığımız çalışma ile bölgemizde bulanan mahallelerde ıslah çalışması oldu. Bu çalışmaları yaparken Karatay’ın kadim geçmişine sadık kalmaya çalıştık. 21 mahallemizi kapatıp yerine 4 mahalle kurma çalışımlarımızı tamamladık. 1 yıl bu proje üzerine çalışmalar yürüttük. Şehrimizin önemli kültür insanlarından Mehmet Ali Uz hoca gibi önemli isimlerin önderliğinde çalışmalar yürütüldü. İlçenin tarihi dokusunu göz önünde bulundurduk. Nüfusun fazla olduğu yoğun caddeleri belirledik. Bu çalışma ile beraber adres sorununda önüne geçtik. Bu ismi herkes tarafından bilenen köklü mahalle isimlerinden olan Mengene, İşgalaman, Sarıyakup gibi mahalle isimlerinin yaşatılmasını ön planda tuttuk. Bu yaptığımız çalışma ile kapatılan mahallelerimizin 5 yıllık gideri olan 25 milyon lira devletimizin kasasında kalmış olacak. Mahallerin kapatılması ve 4 yeni mahalle açılması için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Adres karmaşasına son verdik. Çalışmamızı bir üst kurulu gönderdik, süreç içerisinde bu projemiz tamamen hayata geçecek inşallah.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Kılca ve beraberindekilere teşekkür etti.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum