Konya'da KYK yurtlarına zam geldi! Fiyatı duyan inanmıyor

Konya'da KYK yurtlarına zam geldi! Fiyatı duyan inanmıyor

Türkiye'de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sayısı bakımından lider şehirler arasında yer alan Konya'da toplamda 35 devlet yurdu bulunuyor. KYK yurtlarına zam geldi.

Türkiye'de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sayısı bakımından lider şehirler arasında yer alan Konya'da toplamda 35 devlet yurdu bulunuyor. Bu yurtların 17'si ilçelerde, 18'i ise merkezde yer alıyor. Erkek ve kız öğrenci kapasitesi ise ayrı ayrı değerlendiriliyor. Konya devlet yurtlarının bütün taleplere karşılık verecek gücünün olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl KYK yurtlarını tercih eden öğrencilerin çok büyük bir kısmı, yurtlara yerleşirken, 2-3 haftalık zaman dilimi içinde sonradan açıktan müracaat edenlerin de kayıtları yapıldı. Bu yıl sadece Ereğli'de talep noktasında bir problem olma endişesinin yaşandığı, tercih öncesi atılan adımlarla bu olası yaşanabilecek problemin önüne geçildiği, lojmanların, öğrenci misafirhanesi yapıldığı öğrenildi.

KONYA'DA KYK YURTLARININ FİYATI BELLİ OLDU

Ayrıca Konya'da KYK yurtlarının fiyatları da belli oldu. Konya'da 1. tip yurt fiyatı 275 liradan, 345 liraya, 2. tip yurt fiyatı 300 liradan, 405 liraya, 3. tip yurt fiyatı375 liradan 480 liraya yükseldi. En pahalı KYK yurdu da 570 TL oldu. Fiyatların bu kadar uygun olduğunu duyanlar ise çok şaşırıyor. KYK yurtları, yine öğrencilerin bu yıl da önceliği olacak.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum