Konya'da kuru incir taneyle satılmaya başladı! Sadece 7 lira

Konya'da kuru incir taneyle satılmaya başladı! Sadece 7 lira

Konya'da ekonomik buhranın en net örneklerinden biri, Mevlana Caddesi üzerinde hizmet veren markette yaşandı. Bu markette tane ile kuru incir satışı başladı. İncirin tanesinin 7 lira olduğu belirtilirken, “Bir çikolata parası bile değil” denildi.

Hayat pahalılığı ve vatandaşın alım gücünün düşmesi, esnafları yeni satış stratejisine yönlendiriyor. Esnaflar, satış yapabilmek için çok farklı uygulamaları hayata geçiriyor. Zam furyasından birçok kalem ürün gibi, kuruyemiş grubu da nasibini aldı. En ucuz çerez türü olarak bilinen çekirdeğin bile kilogram fiyatı 135 lirayı buldu.

thumbnail-img-9255.jpg

Daha üst segmentte yer alan ürünlerin fiyatı ise bin lirayı zorluyor. Özellikle kuru meyvelerin fiyatı bu yıl aşırı oranda arttı. Konya'da kalitesine, büyüklüğüne göre kuru incirin kilogram fiyatı 500 ile 800 lira arasında değişiyor. Kuru üzüm, antep fıstığı, siirt fıstığı, fındık gibi kuruyemiş türlerine hasret kalan Konyalılar, gramla alışveriş yapıyor.

“EKONOMİK OLARAK UÇUYORUZ” YORUMU

Kuru meyve türlerinde çok daha farklı bir uygulama hayata geçirildi. Pahalı olduğu gerekçesiyle kuru meyveler taneyle satılmaya başlandı. Fiyatı cep yakan kuru incir, Konya'da artık taneyle satılıyor. Kuru incirin taneyle satıldığını gören Konyalılar, “Ekonomik olarak uçuyoruz” yorumlarında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-09-20-161540.png

GRAMLA SATILIYORDU ŞİMDİ TANEYE DÜŞTÜ!

Konya'da kuru incirin kilogram fiyatı, incirin kalitesine, büyüklüğüne ve sezonuna göre 500 TL ile 800 lira arasında değişiyor. Kuru inciri sevenler gramla alışveriş yapıyor. Gram fiyatı bile pahalı olduğu için kuru incir taneyle satılmaya başlandı. Mevlana Caddesi üzerinde hizmet veren bir kuruyemişçide kuru incirin tanesinin 7 liradan satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yeni mahsül Aydın Nazilli dağ kuru incirinin kilogram fiyatının da 500 lira olduğu duyuruldu. İncirin üzerine bir de yazı asıldı. Kuru incirin tanesinin 7 lira olduğu belirtilirken, iş yeri sahibi tarafından “Bir çikolata parası bile değil” denildi. İş yerinde kuru incirin 7 TL'ye satıldığını görenler, incirin fotoğrafını çekerek, “Gerçekten uçuyoruz” yorumlarında bulundu.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum