Konya'da konkordato ilan eden firmanın kaşarı hileli çıktı!

Konya'da konkordato ilan eden firmanın kaşarı hileli çıktı!

Konya'da 4 ay önce konkordato ilan eden Damsa Süt ve Süt Ürünleri San. Tic. A.Ş isimli firmanın 'Akbel Damsa' markalı tam yağlı taze kaşar peynirinde usulsüzlük tespit edildi.

Konya'da 17 Ekim Perşembe günü birçok firmanın ismi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hileli ürün listesinde yer aldı. Bu firmalardan biri de Konya'nın Ereğli ilçesinde üretim yapan Damsa Süt ve Süt Ürünleri San. Tic. A. Ş isimli firma oldu. Bu firmanın 2024 yılının Haziran ayında konkordato ilan etmişti. 44 bin metrekare fabrikada üretim yapan dev bir süt fabrikası olan Damsa Süt, şimdi de bakanlığın taklit ve tağşiş yapılan gıdalar ve firmalar listesiyle gündeme geldi.

ekran-goruntusu-2024-10-21-115202.png

KAŞAR PEYNİRİNDE 3 USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ!

Bu firmanın 'Akbel Damsa' markalı ürününde uygunsuzluk tespit edildi. Firmanın ürettiği tam yağlı taze kaşar peynirinin yağ oranının düşük olduğu tespit edildi. Bunun yanı sıra kaşarda bitkisel yağ da bulundu. Bu yetmezmiş gibi üstelik peynirde natamisin tespit edildi. Firma, Konya'nın Ereğli ilçesinde üretim yapıyor.

adsiz2.jpg

BAKANLIK İFŞA ETTİ!

17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer alıyor.

adsiz.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum