Konya'da kamyon dolusu buğdayı AK Parti ilçe başkanlığının önüne döktü!

Konya'da kamyon dolusu buğdayı AK Parti ilçe başkanlığının önüne döktü!

TMO ürününü almadığı için Doğanhisar'da bir çiftçi, kamyon dolusu buğdayını AK Parti ilçe başkanlığı önüne döktü. Eylemi yapan çiftçi Harun Su, başarısıyla kısa süre önce medyada gündem olmuştu

Hububat deposu olarak bilinen Konya'da çitçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamadıkları için mahsullerini veremediklerini, tüccarların da yarı fiyatına almak için teklif verdiğini söyledi. TMO bu yıl, alımda çiftçiye büyük zorluklar yaşattı. Hem randevu krizi yaşandı hem de borsada çiftçinin ürünü ucuza işlem gördü. TMO'nun önünde günlerce bekleyen çiftçiler, her gece için kamyon sahibine ayrıca 3 bin 500 TL para ödedi. Üretici, büyük zorluklar yaşarken Doğanhisar'dan da bir çiftçi eylemi haberi geldi. Doğanhisar ilçesi Yazlıca Mahallesi’nde çiftçilik yapan Harun Su, TMO'ya ürününü veremedi. Su, farklı bir eyleme imza atarak kamyon dolu buğdayını AK Parti Doğanhisar ilçe başkanlığı önüne döktü.

366799128-633492635593778-8316521698052717679-n.jpg

ÇİFTÇİ HARUN SU KISA ZAMAN ÖNCE BAŞARISIYLA MEDYAYA KONU OLMUŞTU

Harun Su isimli çiftçi, temmuz ayında gerek yerel medyada gerekse de ulusal medyada yetiştirdiği buğday ile isminden söz ettirmişti. Eylem yapan Su'ya o dönem için “Helal olsun, başarılarının devamını dileriz” yorumları yapılmıştı. Harun Su’nun bitki ıslahı yöntemiyle geliştirilen buğdayı ektiği tarlasında boyu 180 santimetreye ulaşan buğdaylar yetişti. Tohumu geliştiren Prof. Dr. Süleyman Soylu, “Bu çeşit çok uzun boylu, yaklaşık 1,5 metre. Bu yılın da bol yağışlı geçmesiyle 180 santimetreye kadar boylanabilen bir çeşit” demişti. Konya’nın Doğanhisar ilçesi Yazlıca Mahallesi’nde çiftçilik yapan Harun Su, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu ile Prof. Dr. Bayram Sade’nin geliştirip ıslah çalışmasını yaptığı makarnalık buğday çeşidini tarlasına ekti. Tarladaki buğdayların normalden daha fazla uzadığını gören Su, şaşkınlık yaşamıştı. Tarlasına ilk kez bu buğdayı ektiğini belirten Su, “Maşallah buğday çok güzel. İlk kez ektiğim bu makarnalık buğdayın boyu benim boyumu geçti” ifadelerini kullanmıştı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum