Konya'da kabus dolu saatler! Şehrin altyapısı çökünce KOSKİ çağrı merkezi kilitlendi

Konya'da kabus dolu saatler! Şehrin altyapısı çökünce KOSKİ çağrı merkezi kilitlendi

Konya'da önceki gün saat 18.00'de başlayan ve kısa sürede etkisini artıran yağış, şehirde hayatı felç etti. Bazı yerlerde rögar kapakları patladı, yollar göle döndü. Altyapı yağışı kaldıramadı. Vatandaşlar, KOSKİ'yi telefon yağmuruna tuttu!

Konya'da mevsimsel anormallikler yaşanıyor. Konyalılar daha önce hiç görmediği sıcağı, 2024 yılında gördü. Özellikle son günlerde etkisini gösteren sıcak hava, vatandaşı bunalttı. Konya son yıllarda hiç görmediği bir yağış periyoduna da şahit oldu. Konya'ya temmuz ayında hayatı kısa süreli de olsa durma noktasına getirecek oranda yağmur yağdı. Yağış sonrası şehirde altyapı resmen çöktü.

photo-2024-07-24-19-24-13-5.jpg

VATANDAŞ AVM'LERE VE DÜKKAN TENTELERİNİN ALTINA SIĞINDI!

Yağış, 18.00'den sonra başladı. Şehir merkezi başta olmak üzere birçok yerde yağıştan dolayı yollar göle döndü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, büyük mağduriyetler yaşadı. Birçok Konyalı, yağıştan korunmak için AVM'lere, dükkânların tentelerinin altına, otobüs duraklarına ve kapalı alanlara sığındı. İş çıkış saati 18.00 olan çalışanlar ise aşırı yağıştan ötürü iş yerinden çıkamadı. Yağış, 15-20 dakika etkisini gösterdi.

photo-2024-07-24-19-24-13-1.jpg

BAZI CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI!

Akşam saatlerinde başlayan ve bir anda etkisini artıran yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Yollarda oluşan su birikintileri, sürücülere zorlu anlar yaşattı. Bazı araçların silecekleri yağmurun hızına yetişemedi. Yeni Meram ve Genç Osman caddeleri trafiğe kapatıldı.

thumbnail-img-8658.png

KOSKİ ŞİKAYETTEN TELEFON YAĞMURUNA TUTULDU!

Yağış sonrası, Konya'da yine aynı manzaralar yaşandı. Bazı iş yerlerini su bastı. Yollar, göle döndü. Rögar kapakları patladı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü telefon yağmuruna tutuldu. Mağduriyet yaşayan Konyalılar, KOSKİ'nin şikayet hattını aradı. Hat yoğunluğu dolayısıyla birçok vatandaş şikayet oluşturmak için telefonda uzun süre bekledi. Konyalılar, KOSKİ'nin şikayetlere müdahalede geç kaldığını ileri sürdü. Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada ise ekiplerin sağanak nedeniyle su birikintisi oluşan noktalara müdahale ettiği belirtildi.

EMRE ÖZGÜL

thumbnail-img-8661.png

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum