Konya’da ikinci  yemek rezaleti! 4340 TL hesap çıkardılar

Konya’da ikinci yemek rezaleti! 4340 TL hesap çıkardılar

Yemek menüsüne, işletmelerine fiyat listesi koymayan esnaflar, müşteriden fazla para koparmanın yollarını arıyor. Konya'da bu tuzağa, son 1 hafta içinde Malezyalı çiftten sonra bir de 4 kişilik aile düştü

Konya'da özellikle Mevlana civarındaki bazı esnaflardan şikayetler gelmeye devam ediyor. Denetim yetersizliğinden ötürü bazı restoranlarda “fiyat listesi” oyunu oynanıyor. Yemek menüsüne liste konulmuyor, işletmelerin duvarlarına fiyat listesi asılmıyor. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, işletlemelerin tezgâhına düşüyor ve ceplerinden daha fazla para çıkıyor. Konyalılar ise bu mekânları bildiği için genelde pek tercih etmiyor.

DAHA 1 HAFTA ÖNCE HABER YAPMIŞTIK!

Geçtiğimiz hafta Konya'da bu tuzağa Konya'ya gezmeye gelen Malezyalı çift düşmüştü. Bir restoranda yemek yemeye giren yabancı turistler, yemek menüsünde fiyat listesini göremedi. Furun kebabı isteyen çifte, fiyat yazmadığı için 100 gram yerine, 250 gram furun kebabı getirildi. 1 adet 250 gramlık furun kebabı, 1 yoğurtlu kebap, salata, 2 su ve 1 künefeye turistler 940 TL para ödedi. Malezyalı çift, bu duruma tepki göstermişti. Kapadokya'ya gittiklerini, en lüks yerde yedikleri 2 kişilik yemeğe 500 TL verdiklerini, Konya'da ise 940 lira verdiklerini ifade eden yabancı turistler, “Pişman olduk. Bir restorana girdik, hiçbir yerde fiyat yazmıyor. Bize istemediğimiz halde 250 gram furun kebabı getirdiler. Çok para ödedik. Bu, Konya'ya yakışmadı” demişti. Merhaba Gazetesi, kandırılan Malezyalı turistlerin haberini yapmış ve bu konuda farkındalık oluşturmak istemişti.

YİNE AYNI MEKAN YİNE AYNI REZALET!

Son 1 hafta içinde aynı mekanda aynı olay yine yaşandı. Bu tuzağa Malezyalı çiftten sonra, 4 kişilik aile de düştü. Aynı restorana yemek yemeye giden aileye, 4 bin 340 TL hesap çıkarıldı. Yaşadığı mağduriyeti dile getiren kadın, şunları ifade etti: “Konya'nın yerlisi değiliz. Mevlana'yı ziyaret ettikten sonra arada bir yerde bulunan bir restoranda ailecek yemek yiyelim dedik. Yol arasında Beyefendiler restorana davet ediyordu. Biz de mekana girdik ve yemek yemeye karar verdik. Siparişimizi almaya bir Beyefendi geldi ve bize bir tabak önerisinde bulundu. Fiyatını sorduk ‘270 civarı bir şey Ağabey" dedi ve biz de 4 kişi olarak ortalama bin 200-bin 300 lira hesap ödeyeceğimizi düşündük. Kasaya gittiğimizde bir tabak yemeğin bin lira olduğunu ve bize 4 bin 340 lira hesap çıkarıldığını gördük. Siparişimizi alan Beyefendi önce inkar etti sonra ortadan kayboldu. Güç bela daha fazla tatsızlık çıkmasın diye hesabı 2 bin TL'ye düşürdük ve mekandan çıktık. Konya'ya gelecek ve yemek yiyecekler dikkat etsin. Allah rızası için bir tabak yemek bin lira olur mu?”Hesap tuzağına çekilen aile, o anları kameraya da aldı. Aynı kadın, “Durumun görselleri de mevcut” dedi.

2678014d-a516-4e68-80ab-ecc046221d03.jpeg

İLGİLİ KURUMLAR KILINI KIPIRDATMIYOR!

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, 1 hafta önce konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunmuştu. Karamercan, vatandaşın Mevlana bölgesindeki bazı esnaflardan ciddi şekilde rahatsız olduğunu söylerken, “Bize de bu konuda şikayetler geliyor” demişti. Denetimin olmadığının altını çizen Başkan Karamercan, konuşmasını şöyle sürdürmüştü: “Oda olarak bizim yetkimiz yok. Yetkiyi bize versinler, görsünler olacakları. Biz, bu olayların önüne anında geçeriz. Bu yapılan doğru değil. Konya'nın imajını bozuyorlar. Kul hakkına giriyorlar. Vatandaşı kandırmayın. Gelen misafirlerimizin hepsini Konya'dan memnun göndermemiz gerekir. Fiyat listesinin tüm işletmelerde kasanın yanında asılı olması gerekir. Yemek menüsü içinde fiyatların da yer alması lazım. Restorana giden bir kişi yediğini, içtiğini ve ödeyeceği parayı bilmeli.” Olayın üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ilgili kurumların harekete geçmemiş olması da tepkilere neden oldu. Birçok okuyucu haberden sonra “İlgili kurumlar neden devreye girip, bu işletmeye ceza yazmıyor” dedi ve ilgisizliğe ses yükseltti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
95 Yorum