Konya'da hava soğudu çorbaya zam geldi! Vatandaşın bütçesini zorluyor

Konya'da hava soğudu çorbaya zam geldi! Vatandaşın bütçesini zorluyor

Konya'da havaların soğuduğu gün çorbaya zam yapıldı. Mercimek, ezogelin ve yayla çorbası 125 TL, meşhur arabaşı çorbası 150, bamya 200 TL oldu. Çorbaya 1 yıl sonra ilk kez zam geldiği öğrenilirken, fiyatlar ise vatandaşın bütçesini zorlayacak.

Konya'da zam furyasından çorba da nasibini aldı. Havaların soğuduğu gün, 17 Ekim Perşembe günü çorba fiyatlarına zam geldi. İşletme sahipleri, son 1 yıl içinde çorbaya ilk kez zam geldiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2024-10-18-153008.png

Bundan önceki yıllarda havaların soğumasıyla birlikte çorbacılara akın eden Konyalılar yüksek fiyattan dolayı artık eskisi gibi dışarıda çorba içemeyecek. Çorba fiyatları, Konya'da cep yakacak. Geçmiş yıllarda sabahın erken saatlerinde birçok müşterinin yer aldığı çorbacılarda bugün büyük bir sakinlik yaşanıyor.

ekran-goruntusu-2024-10-18-153014.png

SEBZE, TAVUK, ET VE SAKATAT ZAMLANDI!

Şehir genelinde birçok çorbacı bulunuyor. Çorbacılar da diğer esnaf grupları gibi ağır girdi maliyeti altında ezildiğini ifade ediyor. Sebzenin, et, tavuk ve sakatat fiyatlarının artması, çorba çeşitlerine de zam olarak yansıyor. Yine çorbanın yanında verilen mezelerin hazırlanışında kullanılan ürünlere de bir bir zam geliyor. Hayat pahalılığı hem esnafı hem de vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Yüksek enflasyon karşısındaki fiyat politikasından dolayı esnaf vatandaşı, vatandaş da esnafı haklı buluyor.

ekran-goruntusu-2024-10-18-153004.png

İŞTE KONYA'DA ORTALAMA ÇORBA FİYATLARI

Mercimek çorbası: 125 TL
Ezogelin çorbası: 125 TL
Yayla çorbası: 125 TL
Arabaşı: 150 TL
Kelle paça: 175 TL
Bamya çorbası: 200 TL
Maraş çorba: 200 TL
Karışık çorba: 250 TL

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum