Konya'da hava sıcaklığı 12 dereceye düşecek! İşte o tarih

Konya'da hava sıcaklığı 12 dereceye düşecek! İşte o tarih

Konya'da bu sene yaz aylarında hava sıcaklığı çok yüksek seyrediyor. Konya son 90 yılın en sıcak yaz ayını yaşıyor. Sıcaktan bunalan Konyalılara ise müjde geldi. Bu tarihte hava sıcaklığı 12 dereceye düşecek.

Türkiye ve dünya genelinde mevsimlerin dengesi şaştı. Hava sıcaklığı normalde çok yükselmeyen bölgeler bile bu yıl sıcağı hissetti. Konya'da ise son 90 yılın en sıcak yaz ayları yaşanıyor. Kent merkezi ve ilçelerde hava sıcaklığı zaman zaman 40 dereceyi aştı.

konya-hava-durumu.jpg

AKŞAM SAATLERİNDE PİKNİK ALANLARINA AKIN ETTİLER

Sıcak havadan çok bunalan Konyalılar ise özellikle akşam saatlerinde piknik alanlarına akın ediyor. Bu hafta hava sıcaklığı bir nebze düştü ve vatandaş rahat bir nefes aldı. Konyalılar sıcak hava dalgasının yeniden etkili olup olmayacağını merak ediyor. Meteoroloji uzmanları ise bu konuya ilişkin çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

konya-5-gun-hava.webp

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA YAZ AYLARI AŞIRI SICAK OLACAK

Edinilen bilgiye göre Konya'da bu yıl ve önümüzdeki yıllarda hiç görülmemiş sıcaklar etkili olacak. Küresel dengeler değiştiği için hava sıcaklığı yine 40 dereceyi aşabilecek. Kısa vadede ise Konyalılara bir müjde verildi. Bu tarihte Konya'da yaşayanlar üşüyecek.

piknik-konya.jpg

HAVA SICAKLIĞI KONYA'DA 12 DERECEYE DÜŞECEK

Tahminlere göre Konya, eylül ayıyla birlikte serinlemeye başlayacak. Şuan gece bile 20 derecenin üzerinde olan hava sıcaklığı 12 dereceye kadar düşecek.Konya'da 6 eylül çarşamba günü en yüksek hava sıcaklığının 27 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 12 derece olarak ölçülmesi öngörülüyor. 7 ve 8 eylül tarihlerinde ise hava sıcaklığı yeniden yükselişe geçecek.

Konya için 15 günlük hava durumu tahmin raporu:

adsiz-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum