Konya'da günlük vaka sayısı yükseliyor

Konya'da günlük vaka sayısı yükseliyor

Çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısında artış yaşanıyor. NEÜ Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erayman, “Varyant virüs, çok daha hızlı ve kolay bulaşıyor” dedi. 

Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya'da günlük vaka sayısı her geçen gün artıyor. Şehirde en çok İngiliz varyantlı mutant virüs görülüyor. Konya'da günlük vaka sayısının ise bin 500'lere dayandığı biliniyor. Konya, her 100 bin kişideki vaka sayısının olduğu iller tablosunda 10. sırada yer alıyor. Servislerdeki ve yoğun bakımlardaki doluluk oranlarında ise gözle görülür oranda bir artış yaşanıyor. 

HAFTALIK RİSK VERİLERİ KORKUTUCU ŞEKİLDE YÜKSELİYOR!

Vaka sayısı tüm illerde olduğu gibi Konya'da da hızla artıyor. Haftalık yayınlanan korona virüs risk haritasında Konya'nın verileri korkutucu şekilde yükseliyor. İllere göre 100 bin kişide görülen korona virüsü (Covid-19) vakalarının yer aldığı harita 13-19 Mart tarihleri arasında Konya'da 100 bin kişiye düşen korona virüs vaka sayısı 252,18'idi.  Konya'nın 20-26 Mart 2021 haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen koronavirüs vaka sayısı 334,97'e yükseldi. (Konya'da 22 Mart'ta günlük bin 151, 23 Mart'ta bin 190, 24 Mart'ta bin 232, 25 Mart'ta bin 14, 26 Mart'ta ise bin 250 vaka görüldü.)  27 Mart- 2 Nisan arasında ise bu sayı 426,17 oldu. (Konya'da 27 Mart'ta günlük bin 155, 28 Mart'ta bin 158, 29 Mart'ta da bin 487 vaka görüldü.)

HASTANELERE BAŞVURAN KİŞİ SAYISINDA ARTIŞLAR VAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erayman, Türkiye genelinde vaka sayılarında ciddi bir artışın olduğuna dikkat çekti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Erayman, aşılamadan da kaçılmaması gerektiğini söyledi. “Ne mutandı olursa olsun. Ne kadar çok hasta olursa, kötüleşme seyri de o denli riskli olur” diyen Erayman, şunları söyledi: “Hastalar genellikle grip tablosuyla hastaneye başvuruyorlar. Kanser, yüksek tansiyon ve başka rahatsızlıkları olan vatandaşlar da nefes darlığı, öksürük şikayetleriyle hastanelere geliyor. Halsizlik, kırgınlık, ateş de kendini gösteren belirtiler arasında. Kronik rahatsızlığı olanlar veya risk grubunda yer alanların ve testi pozitif çıkanların zaten hastaneye hemen yatışı yapılıyor.”

ŞİMDİKİ VİRÜS DAHA HIZLI VE KOLAY BULAŞIYOR!

Bu dönemde daha çok varyant virüsün görüldüğüne dikkat çeken Erayman, “Bu virüsün en önemli özelliği kolay ve hızlı bulaşıyor olması. Hastanelere çeşitli şikayetlerle başvuran insanların sayısında bir artış var. Rakamlar zaten ortada.  Merhaba Gazetesi aracılığıyla bir kez daha ifade edelim. Aşı sırası gelenler, aşıya koşa koşa gitsinler. Aşı yaptırmak gerçekten çok önemli. Kimse aşı konusunda çekinip, yanlış düşüncelere girmesin” şeklinde konuştu.  

BU RAMAZANDA DA CAMİLERDE TERAVİH NAMAZI KILINMAYACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik" açıklamasını yaptı. Geçen yıl Ramazan ayında da Camilerde teravih namazı kılınmamıştı. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.