Konya'da görülmemiş olay: Belediyeye soruşturma izni

Konya'da görülmemiş olay: Belediyeye soruşturma izni

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, “Eğer suçlu bulunursak suçumuzun cezasını çekeceğiz ama Allah'ın izniyle alnımız ak bir şekilde buradan da çıkacağımıza inanıyoruz” dedi

Kulu Kaymakamlığı tarafından 6 ay önce yönetimi AK Parti'de olan Kulu Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Kulu Belediyesi'nde inceleme başlatmıştı. 6 madde incelemeye alındı, sadece 1 madde için soruşturmaya izin verildi. Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ise Danıştay'a 10 gün içinde itirazda bulunacaklarını, sonucuna göre gerekenin yapılacağını belirtti.

adsiz-001.jpg

1 MADDEYE SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ünver paylaşımında sitemkâr sözler kullandı. Ünver, paylaşımında şu cümleleri kullandı: “Bildiğiniz gibi altı ay kadar önce hepinizin tahmin ettiği gibi malum şahıslarca yapılan bazı şikayetler dolayısı ile belediyemize İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderilmiş ve altı konu ile ilgili bir inceleme yapılmıştı. İnceleme yapan müfettişin raporu İçişleri Bakanlığımız tarafından incelenmiş ve altı maddenin beşinden 'Soruşturma izni verilmemesine' karar verilmiştir. Bununla beraber hükumetimizin hiçbir iddia ile ilgili toplumda soru işareti kalmaması adına izlemiş olduğu politika doğrultusunda diğer bir madde ile ilgili soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir.

adsiz-002.jpg

Neticeden tarafımıza tebligat gönderilmiştir. 10 günlük itiraz süreci hakkımız vardır biz de bu itiraz hakkımızı kullanarak 10 gün içerisinde itiraz dilekçelerimizi ve gerekçelerimizi yazarak Danıştay’a göndereceğiz. Danıştay itirazımızı inceleyerek soruşturma izni verip vermemeye karar verecektir. Ancak şu anda herhangi bir açılmış dava söz konusu değildir. Kamuoyunda ve sosyal medyada bu konu ile ilgili şahsımı ve çalışma arkadaşlarımı suçlayarak yaklaşan seçim döneminde kendilerince prim kazanacaklarını sananların beyanlarının hiçbir hukuki ve ahlaki dayanağı yoktur.”

SUÇLU BULUNURSAK CEZAMIZI ÇEKECEĞİZ

Bu paylaşımından kısa bir süre sonra yeni bir paylaşım daha yapan Ünver, şunları belirtti: “Akbabalar üşüşmeye başladı. Gerekli gördüğümüz üzere İçişleri Bakanlığımızın şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma göndermiş olduğu ihtarnameyi ve içeriğini sizlerle paylaşmıştım.
Altı maddenin beşinden soruşturma izni verilmemesine sadece bir maddeyle ilgili soruşturma izni verilmesine karar verildiğini bizim de Danıştay’a itiraz hakkımız olduğunu ve bu itirazı 10 gün içinde yapacağımızı neticede Danıştay soruşturma izni verirse adalet nezdinde yargılamanın başlayacağını, bu yargılamanın neticesinde eğer suçlu bulunursak suçumuzun cezasını çekeceğimizi suçlu bulunmazsak da beraat edeceğimizi ve kamuoyu nezdinde aklanacağımızı bildiğimiz için süreci adalet mekanizmasına bırakmış bulunmaktayız. Ama mal bulmuş mağribiler gibi olayın üstüne atlayan, peşin peşin yargısız infaz yapmaya çalışan, yargılama sonucunu beklemeye gerek görmeden kamuoyu nezdinde özellikle seçimlerden önce bizi suçluymuş gibi göstermeye çalışan bir kısım ahlaksız ve edepsiz insan müsveddeleri akbabalar gibi saldırmaya başladılar. Gelen müfettişleri bile yönlendirmeye çalışan bu ahlaksızlar beş maddede elleri boş çıktıkları gibi inşallah sürecin sonunda bu bir maddedende ellerinin boş çıktığını göreceklerdir. Kendimize, çalışma arkadaşlarımıza ve Türk adaletine güvenimiz tam olup Allah'ın izniyle alnımız ak bir şekilde buradan da çıkacağımıza inanıyoruz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum