Konya'da Fenni Fırın efsanesi geri döndü

Konya'da Fenni Fırın efsanesi geri döndü

Konya'nın bir dönemine damga vuran" fenni fırın" Büyükşehir Belediyesi'nin tescilli markası olarak Halk ekmek formatı ile yeniden hizmete başladı. Fenni fırında üretilen ekmekler Kayalıpark’taki büfede 5 TL’den satışa sunuluyor

Konya’nın tarihi fırınlarından fenni fırın yeniden inşa edilerek, ekmek üretimine başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin iptal edilen ihalelerin ardından kurabildiği fabrikasında üretilen ekmekler Kayalı Park'taki büfeden satışa sunuldu. Konya'nın ilk Fenni Fırın büfesinde ekmek 5 TL'den satılıyor. Vatandaşlar, fenni fırında üretilen ekmeklere yoğun ilgi gösteriyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz aylarda "Fenni Fırın markasını hayata geçirerek vatandaşlara ucuz ekmek sunacağız” açıklamasını yapmıştı. Fenni fırın markasının yeniden hayata dönmesi vatandaşlar tarafından da büyük destek gördü.

7476e4d4-e5ef-4e15-825f-2ea73f764f46.jpg

SATIŞ BÜFELERİNİN SAYISI ARTACAK

Marka tescili de yapılan "Fenni Fırın"ın yarım kalan hikayesini tamamlayacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre içerisinde satış büfelerinin sayısını hızla çoğaltıp vatandaşlara kaliteli ve ucuz ekmek sunacak. Adres tarifine bile konu olan, bir dönemin efsanesi Fenni Fırın'ın tabelasını yeniden gören vatandaşlar nostaljik anlar yaşıyor. Büfelerin sayısı artırılarak daha çok tüketiciye ulaşılması ve ekmek fiyatlarının kontrol altında tutulması amaçlanıyor.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.