Konya'da etliekmek hamuruna zam gelecek mi?

Konya'da etliekmek hamuruna zam gelecek mi?

Konya geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam gelmişti Son yapılan zam ile birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 3,5 liradan 4 liraya yükseldi. Etliekmek hamuruna da zam gelecek mi?

Konya geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam gelmişti Son yapılan zam ile birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 3,5 liradan 4 liraya yükseldi. Ekmeğe yapılan zammın ardında vatandaşlar etliekmek hamuruna zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça girdi maliyetlerinde yaşanan aşırı artışlardan dolayı etliekmek hamuruna zam konusunun değerlendireceklerini belirtti.

38706.jpg

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, son ekonomik dalgalanmalar neticesinde girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle bir fiyat ayarlamasının gündemlerinde olduğunu belirtti. Şuan için etliekmek hamuruna ve simit için yakın zamanda bir zam olmayacağını ancak konuyu fırıncılar ile birlikte değerlendireceklerini söyledi.

ETİLİEKMEK VE SİMİT ZAMMI DEĞERLENDİRMEDE 

Ekmeğe yapılanı zamların ardından vatandaşların etliekmek hamuru ve simide zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Honça, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette ekmeğe yapılan güncelleme diğer ürünleri de etkiyecektir. Ancak şu an için zam gelecek veya gelmeyecek şeklinde konuşamayız. Şu an etliekmek hamuru ve simit için bir görüşme gerçekleştireceğiz, esnaf kardeşlerimizden oluşun bir komisyon ile görüşmeler sağlanacak daha sonra belli olacak. Fırıncılar olarak zamlardan memnun değiliz. Zam yapmak istemiyoruz kar marjımız düşüyor ancak girdi maliyetlerimiz de ortada”

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum