Konya'da eski rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin aday adaylığını açıkladı

Konya'da eski rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin aday adaylığını açıkladı

Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Konya'dan aday adaylığını açıkladı. Şahin, “Yakalanmış güzel bir ivme var ve bu sürecin aksamaması gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza omuz vereceğiz” dedi 

Konyalıların ve üniversite camiasının yakından tanıdığı Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Konya'dan aday adaylığını açıkladı. Şahin, “Yakalanmış güzel bir ivme var ve bu sürecin aksamaması gerekiyor. Cumhurbaşkanımıza omuz vereceğiz” dedi.

mustafa-sahin.png

Türkiye, 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı. AK Parti'nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep etmesi öngörüldü. Başvuru yapacakların belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatırması gerekiyor.  Selçuk Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de AK Parti Konya'dan Milletvekili aday adaylığını açıkladı. 

“CUMHURBAŞKANIMIZLA BİR HUKUKUMUZ VAR”

Şahin, aday adaylığı ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şahin, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimin ülkenin geleceğinin belirlenmesi açısından çok büyük bir önem arzettiğini dile getirdi.  Ak Parti kadroları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye birçok alanda çok önemli hizmetler yaptığını ifade eden Şahin,  “Yakalanmış güzel bir ivme var ve bu sürecin aksamaması gerekiyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi için, halkımızın destek ve teveccühü ile elimizden geleni yapacağız. Biz, ailecek bu geleneğin içinden geliyoruz. Cumhurbaşkanımızla bir hukukumuz var. Kendisine omuz vermek, yükünü almak için böyle bir karar aldım. Daha önce aktif siyasetin içinde yer almadım. Aday gösterilip, seçilmem durumunda ise kucaklayıcı olacağım. Şehrimizin özel sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Mecliste de aktif bir rol alacağız inşallah” dedi. 

PROF. DR. MUSTAFA ŞAHİN KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Şahin, 1961 yılında Konya'da doğdu. Yeniceköy İlkokulunu 1972 yılında bitirdi. Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulundan sonra başladığı İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi'nden 1980 yılında mezun oldu. 1980-1981 eğitim öğretim yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği, İngilizce Hazırlık bölümünde okudu. 1981 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. 1988-1993 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana bilim dalında ihtisas yaptı. 1988 ve 1993 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1993 ve 1994 yıllarında Mecburi Hizmet kapsamında Artvin Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. Ankara Numune Hastanesi, 4. Cerrahi Kliniği, Başasistan olarak 1994-1995 yılları arasında çalıştı. 1996 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 1997'de aynı üniversitede yardımcı doçent oldu. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Doçentlik unvanını aldı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde Profesör unvanını aldı. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp fakültesi hastanesinde kurucu başhekim olarak görev aldı[1]. 2008'den bu yana Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Şahin, 2016 yılında Selçuk Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. 2020 yılında rektörlük görevini devretti. Şahin, özel bir hastanede görev yapıyor. 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum