Konya'da ekmeğe bu hafta içinde bir zam daha gelecek

Konya'da ekmeğe bu hafta içinde bir zam daha gelecek

Konya'da Aralık ayının ikinci haftasında ekmeğe zam gelmişti. 200 gram ekmeğin fiyatı, 1.75 liradan 2 liraya yükseltilmişti.

Konya'da Aralık ayının ikinci haftasında ekmeğe zam gelmişti. 200 gram ekmeğin fiyatı, 1.75 liradan 2 liraya yükseltilmişti. Fırıncılar Odası tarafından un ve girdi fiyatlarının artmasıyla ekmeğin fiyatının güncellendiği dile getirilmişti. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, artan girdi maliyetleri nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldıklarını ifade etmişti.

zamciklar2-001.jpg

Honça, şu şekilde konuşmuştu: "Ekmek üretiminde maliyetler son dönemde aşırı arttı. Fırıncılar maliyet artışı nedeniyle sıkıntı yaşar hale geldi. Bu yüzden ekmeğin satış fiyatında bir güncelleme yapma kararı aldık. Konya'da 200 gram ekmek yarından itibaren 2 liradan satılacak." Edinilen bilgilere göre Konya'da ekmeğe bu hafta içinde yeni bir zam daha gelecek. Yeni ekmek fiyatının kararının ise Salı günü yapılacak toplantı sonunda belirleneceği öğrenildi. Ekmeğin yanı sıra, Konya'da simit ve poğaçaya da zam gelecek. Fırıncılar, 2 liralık ekmek fiyatının kendilerini kurtarmadığını, elektrik, doğal gaz ve diğer girdilerinin inanılmaz oranda arttığını ifade ediyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum