Konya'da dolmuşa zam geleceği iddiası!

Konya'da dolmuşa zam geleceği iddiası!

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak ise “1 senedir zam yapılmıyor. Biz, üzerimize düşeni yaptık. Asgari ücret belli olsun, sonrasına bakarız. Şu an için bir karar yok” dedi

Seçimlerden sonra döviz kuru arttı. Kurdaki artışla birlikte birçok ürüne zam geldi. Zam furyasından mazot da nasibini aldı. Mazotun litre fiyatı 25 liraya dayandı. Dolmuşçular, eskisi gibi para kazanamadığını, kazandıkları paranın da mazota gittiğini söylüyor. Konya'da dolmuş ücretlerine zam gelip gelmeyeceği ise merak ediliyor. Şehirde minibüs tarifesi en son 2022 yılının Temmuz ayında güncellenmişti. Uzaklık mesafelerine göre minibüs ücretleri 6, 6.5, ve 7 lira olarak belirlenmişti.

MAZOT 25 LİRAYA DAYANDI, MİNİBÜSÇÜLER ÇIKMAZA GİRDİ

Konya'da dolmuş tarifesine en son 2022 yılının Temmuz ayında zam yapılmıştı. İndi bindi ücreti 4 buçuk liradan 6 liraya yükseltildi. Uzun mesafe ise 5 buçuk liradan 7 liraya yükseltilmişti. Minibüsçüler, artan girdi maliyetleri karşısında çaresiz kaldıklarını tekrar dile getirdi. Minibüsçüler, rekabet güçlerinin de kalmadığını söyledi. Mazota gelen zamla beraber, bellerinin büküldüğünü, kazandıkları paranın büyük kısmının mazota ayrıldığını kaydeden minibüsçüler, “Bu gidişata bir çare bulunmalı. Çok zorlanıyoruz. Gelirimiz düştü. Motorinin litre fiyatı 25 liraya dayandı. Yedek parça masrafları da hayli yükseldi. Tarifelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

konesob-baskani-karabacak-konyali-firmalarimizla-gurur-duyuyoruz-1559214009.jpg

KARABACAK: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, konu ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı. Başkan Karabacak, yönetim olarak toplanmadıklarını, belirlenen bir kararın olmadığını belirtti. Dolmuş ücretlerine 1 yıldır zam yapılmadığını kaydeden Karabacak, “Biz, üzerimize düşeni yaptık. Asgari ücret belli olmadı henüz. Asgari ücret belli olsun, sonrasına bakacağız. İlla ki bir yansıması olur” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum