Konya'da bu yıl balık çok ucuz! İlk fiyatlar belli oldu

Konya'da bu yıl balık çok ucuz! İlk fiyatlar belli oldu

Türkiye'de av yasağının bitmesiyle balıklar tezgahlarda yerini aldı. Konya'da bu yıl balık fiyatları çok ucuz. İlk fiyatlar belli oldu.

Türkiye'de yaz mevsimine veda edilirken, sezonun ilk balıkları balıkçı tezgahlarında yerini aldı. Karadeniz'de gece boyunca avlanan balıkçılar, sabahın erken saatlerinde yakaladıkları balıkları satışa sundu. Konya'da bu yıl balık fiyatlarının çok ucuz olması bekleniyor. Tezgahlardaki ilk fiyatlar belli oldu.

balik-2.jpg

BALIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Tezgahlarda, sezonun ilk balıkları satışa çıktı. İstavritin kilogramı 100 TL, mezgitin kilogramı 150 TL, palamudun ise 3 tanesi 200 TL'den satılmaya başlandı. Balıkçılar, palamut avının iyi geçtiğini ve bu sezonun verimli olmasını beklediklerini belirtti.

balik-1.jpg

PALAMUT BOLLUĞU BEKLENİYOR

Balıkçılardan Mehmet Can Örseloğlu, yeni av sezonunun Türkiye ve Karadeniz için hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah hayırlı ve verimli bir sezon geçiririz. Palamut ile başladık, bu sezon da bol avlanmasını umut ediyoruz," dedi. 2018'deki palamut bolluğunun bu yıl da tekrarlanabileceğini tahmin ettiğini ekledi.

PALAMUTUN TANESİ 75 TL

Balıkçı Gökmen Aydın, av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarını bol miktarda palamutla doldurduklarını ifade etti. Aydın, "Tavuk ve et fiyatlarının yükseldiği bir dönemde, balığın tanesi 75 TL. İki palamut bir aileyi doyurabilir. Fiyatlar ilk gün için gayet normal," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum