Konya'da bu tarihte tropikal geceler başlıyor! Uykunuz kaçacak

Konya'da bu tarihte tropikal geceler başlıyor! Uykunuz kaçacak

Türkiye genelinde bu yıl hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Son olarak Konya'da tropikal gecelerin etkili olacağı açıklandı. Peki tropikal geceler nedir? İşte cevabı.

Son yıllarda mevsimlerde bir dengesizlik söz konusu. Kışın yeterli miktarda kar yağışı alamayan Konya'da bahar ayları da kurak geçti. Yaz aylarının başlangıcında ise şiddetli sağanak yağışlar etkili oldu.

konya-44.jpg

Hava sıcaklıklarının aniden düşüp aniden yükselmesi vatandaşı şaşkına çevirdi. Temmuz ayında Ağustos sıcaklarını yaşayan Konyalılara kötü haber verildi. Yapılan son tahminlere göre kentte tropikal geceler etkili olacak.

konya-2.jpg

TROPİKAL GECE NEDİR?

Konyalılar tropikal gecenin ne olduğunu merak ediyor. Tropikal gece, hava sıcaklığının geceden sabaha kadar 20 derecenin üstünde kalmasına verilen isimdir. Güneşin batmasıyla serinleme oluşmaz ve sabaha kadar bunaltıcı sıcak devam eder. Yapılan son tahminlere göre Konya merkezde 5 gün boyunca tropikal gece etkili olacak. Gece saatlerinde hava sıcaklığının 20 derecenin üstünde ölçülmesi bekleniyor.

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum