Konya'da bu otobüsle yolculuk tam 3 gün sürüyor!

Konya'da bu otobüsle yolculuk tam 3 gün sürüyor!

Konya'dan her yıl binlerce vatandaş seyahat için yola çıkıyor. Bu otobüsle yolculuk ise tam 3 gün sürüyor. İşte detaylar...

Türkiye'de seyahat etmek isteyen vatandaşların öncelikli tercihi uçak ve hızlı tren. Ancak yeterli sefer sayısının olmayışı ve hızlı tren hatlarının eksikliği gibi nedenlerden dolayı vatandaş daha çok otobüs seferlerini tercih ediyor. Ülke genelinde faaliyet gösteren onlarca otobüs firması var.

tren-yolcuyuk.jpg

DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Bazı büyük otobüs firmalarının filosunda 2 binden fazla otobüs bulunuyor. Şehirler arası otobüs seyahatı Türkiye'de çok yaygın. İzmir'den Hakkari'ye, Van'dan Tekirdağ'a giden otobüsler var. O kadar çok talep var ki otobüslerin doluluk oranı en az yüzde 90 seviyelerinde seyrediyor.

kulu-otogar.jpg

MEMLEKETLERİNE OTOBÜSLE GELİYORLAR

Türkiye'deki en ilginç otobüs seferi ise Konya'dan gerçekleştirildi. Söz konusu otobüsle yolculuğun 3 gün sürdüğünü duyanlar çok şaşırıyor. Konya'nın Kulu ilçesinde binlerce gurbetçi yaşıyor. Bu gurbetçiler Avrupa ülkelerinden memleketlerine her yıl geliyor. Arabası olan kendi imkanlarıyla gelirken bazı vatandaşlar ise otobüsle gelmeyi tercih ediyor.

otobus-seyahat.jpg

YOLCULUK MESAFESİ 2080 KİLOMETRE

Konya'da bir firma her yıl Kulu'dan Avusturya'ya otobüs seferi düzenliyor. Bu seferlerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

adsiz-007.jpg

Kulu'dan Avusturya'nın Graz şehrine gerçekleştirilen otobüs seferine yoğun talep geldi. 2 bin kilometreden daha fazla bir mesafe olan yoluculuğun yaklaşık olarak 3 gün sürdüğü söyleniyor.

Söz konusu otobüs seferini düzenleyen firmanın paylaşımı ise şu şekilde:

Kıymetli yolcularımız, bugün Konya/ Kuludan - Avusturya/Graza hareket edecek olan otobüsümüzün kalkış yeri kulu otogarıdır. Saat 21:30 da otogarda olmanızı rica ediyoruz. Otobüs saat 22:30 da hareket edecektir ve tüm koltuklar tükenmiştir. Hepinize kazasız belasız iyi yolculuklar dileriz.

Merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum