Konya'da belediye uygun fiyata daire satacak! Şartlar belli oldu

Konya'da belediye uygun fiyata daire satacak! Şartlar belli oldu

Türkiye'de belediyeler finansman kaynağı oluşturmak için bünyesindeki gayrimenkulleri satıyor. Son olarak Konya'da Karatay Belediyesi uygun fiyata daire satacağını duyurdu, Listede yer alan daireleri satın almak için şartlar belli oldu.

Türkiye genelinde belediyeler finansman kaynağı oluşturmak maksadıyla bünyesinde yer alan gayrimenkulleri satışa çıkarmaya başladı. Bazen arsa ve tarla satan belediyeler zaman zaman dükkan ve daire de satabiliyor.

daire-3.jpg

Son olarak Konya'da Karatay Belediyesi tarafından çok sayıda daire ihaleyle satışa çıkarıldı. Bahsi geçen bu dairelerin büyüklükleri 82-184 metrekare aralığında. Hasandedemescit, Mezbaha (Fetih), Kerimdedeçeşme, Gaziosmanpaşa, Doğuş ve Elmacı Mahallelerinde yer alan 14 dairenin satış ihalesi 25 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Fiyat aralığı ise 1 milyon 700 bin lira-2 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

daire-2.jpg

Belediye tarafından yapılan satış duyuru şu şekilde:

1. Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tapu kayıtları ve muhammen bedelleri yazılı gayrimenkuller 2886 sayılı Kanun ve şartnamesi dâhilinde açık teklif usulü ile satılacaktır.
2. İhale 25.09.2024 Çarşamba günü saat 15:00'da Belediye Encümenince, Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.

daire-3-001.jpg

3. İhaleye gireceklerin en geç 25.09.2024 Çarşamba günü saat 12:30’a kadar geçici teminat bedelini Belediyemize nakit yatırmaları veya 2886 sayılı kanuna göre teminat yerine geçen belgeler ile 5. maddede belirtilen belgeleri Belediyemiz Gelir ve Tahakkuk Şefliği’ne ibraz etmeleri gerekmektedir.
4. Satılacak gayrimenkullerin bedelleri; sözleşme tarihinde % 40’ı peşin geri kalanı peşinat tahsil edildikten 1 ay sonra başlamak üzere 8 ay eşit aralıklı taksit halinde ödenecektir. Satışlar 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 17-4/p maddesi gereği KDV’den muaftır.

Satışa sunulan gayrimenkullerin tam listesi:

daire-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.