Konya'da belediye kiralık bahçe dönemini başlatıyor! Yıllık kirası sadece 530 TL

Konya'da belediye kiralık bahçe dönemini başlatıyor! Yıllık kirası sadece 530 TL

Türkiye genelinde vatandaş apartman hayatından sıkıldı. Hobi bahçelerine olan ilgi bu yüzden arttı. Son olarak Konya'da Meram Belediyesi çok sayıda bahçeyi kiraya vereceğini duyurdu. Yıllık kira miktarı 530 TL'den başlıyor.

Konya ve Türkiye genelinde pandemi sonrası alışkanlıklar değişti. Eskiden apartman hayatına yönelen toplum, salgın sonrasında bahçe hayatına yönelmeye başladı. Şehirleşmenin hızlandığı Konya kent merkezinde bahçeli ev almak ise hayal. Güncel satış ilanları dikkate alınacak olursa bahçeli müstakil bir evin fiyatı 5 milyon liradan başlıyor. Maaşlı çalışan bir vatandaş böyle bir evi alamıyor. Bu yüzden hobi bahçelerine olan ilgi hızla artıyor.

kilistra-bahce-2.jpgKilistra'da yer alan tarla

ÇOK SAYIDA BAHÇE 5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

Son olarak Meram Belediyesi çok sayıda bahçeyi kiraya vereceğini duyurdu. 5 yıl süreyle kiraya verilecek bahçelerin yıllık kira miktarı ise şaşırttı. Listede yer alan en ucuz bahçe Kilistra Mahallesinde yer alıyor.

alakova-tarla.jpgAlakova'da yer alan kiralık tarla

883 metrekare büyüklüğe sahip olan bu bahçe yıllık 530 TL'ye kiraya verilecek. İhale ile kiraya verilecek olan bahçeleri en yüksek teklifi veren kişi kiralayacak.

kilistra-bahce.jpg

İHALENİN YERİ VE ZAMANI BELLİ OLDU

1. İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı:

Ekli listede bilgileri verilen gayrimenkuller, Meram Belediyesi tarafından 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile kiraya verilecektir.

2. Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarda alınacağı:

Şartname, Meram Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Gayrimenkul Yönetim Bürosundan bedelsiz olarak görülebilir. İhaleye katılmak isteyenler KDV hariç 200,00 TL (İkiyüztürklirası) karşılığında temin edebilir.

3. İhalenin nerede hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı:

İhale 04/09/2024 Çarşamba günü saat 15.00’de Yenişehir Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:5 Meram/KONYA adresindeki Meram Belediyesi encümen salonunda, Meram Belediye Encümeni’nce, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile yapılacaktır. İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni serbesttir.

Kiraya verilecek tarlaların tam listesi:

meram-tarla.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.