Konya'da 'Arabaşı' sezonu erken açıldı

Konya'da 'Arabaşı' sezonu erken açıldı

Konya'da kış aylarının vazgeçilmez geleneği olan 'arabaşı çorbası' sofralardaki yerini aldı. Genellikle kar yağdıktan sonra yapımı hızlanan, tüketimi artan 'arabaşı çorbası' şimdi de grip ve soğuk algınlığından korunmak için içiliyor.

Kış aylarının vazgeçilmez geleneği olan 'arabaşı çorbası' sofralardaki yerini aldı. Genellikle kar yağdıktan sonra yapımı hızlanan, tüketimi artan 'arabaşı çorbası' şimdi de grip ve soğuk algınlığından korunmak için içiliyor. Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden birisi olan arabaşı çorbası, kar yağışı ve havanın tam soğuması beklenmeden sofralardaki yerini aldı. Soğuk algınlığı, grip ve birçok hastalık belirtisinin artmasıyla beraber, şifa niyetine evlerde  arabaşı kaynatıldı.

3-2.webp

Yine arabaşı çorbasının yanında tüketmek için de hamur yapıldı.  Özellikle İç Anadolu bölgesinde daha çok tüketilen arabaşı çorbası, Konyalılar için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor. Fiyatının pahalı olmasına rağmen tavuk satışları da arttı. 'Arabaşı çorbası' yapmayı bilmeyenler de çorbacılara akın etti. Arabaşı çorbasının gribe ve soğuk algınlığına iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca arabaşı çorbasının vücut direncini artırdığı da biliniyor. Arabaşı çorbası hindi, kaz veya tavuk etiyle pişiriliyor ve sıcak servis ediliyor. Ancak Konya'da arabaşı çorbasında daha çok tavuk eti tercih ediliyor. Şehir dışından Konya'ya okumaya gelen öğrenciler de arabaşı çorbasına yoğun ilgi gösteriyor. Daha önce böyle bir çorba tüketmediklerini dile getiren öğrenciler, “Çorba çok lezzetliymiş. Konyalı arkadaşlarımız, kendilerine özgü çorbalarının olduğunu, içmemiz gerektiğini söyledik. Çorbacıya gittik, arabaşı çorbası istedik. Doğrusu ilk başta önyargı ile yaklaşmıştık. Çorbayı tüketmeye başladığımızda çok lezzetli olduğunu gördük. İmkân buldukça arabaşı çorbasını haftalık tüketmeye gayret gösteriyoruz. Konya'nın havası sert. Soğuk havada arabaşı çorbası gerçekten de güzel gidiyormuş” dedi. 

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.