Konya'da 6 katlı çelik bina inşa edilecek! Proje 100 günde tamamlanacak

Konya'da 6 katlı çelik bina inşa edilecek! Proje 100 günde tamamlanacak

Konya ve Türkiye genelinde yeni nesil inşaat projelerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesine 6 katlı çelik bina inşa edilecek. Söz konusu binanın yapımı 100 gün sürecek.

Türkiye genelinde yeni nesil inşaat projelerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Son olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesine 6 katlı çelik bina yapılacağı öğrenildi. Söz konusu binanın alanı 300 metrekare olacak.

elik-bina-3.jpg

Çelik konstrüksiyon sistemiyle inşa edilecek bina idari ofis olarak kullanılacak. 9 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek ihaleyle projeyi hayata geçirecek olan firma belli olacak. Yer tesliminden sonra 100 gün içinde tamamlanması beklenen proje Konya'da bir ilk olarak haya geçirilecek.

neu-tip.jpg

Çelik konstrüksiyon nedir?

Kolon, kiriş gibi ana taşıyıcı elemanları çelik olan yapılara çelik konstrüksiyon denir. Çelik konstrüksiyonda yapının yük oranı fazla olmadığından zeminin yükünü azaltır bu da deprem gibi etkilere karşı direnci arttırır. Bu yüzden çelik konstrüksiyon yapı özellikle deprem bölgelerinde yapılır ve önerilir. Konya'da hayata geçirilecek olan bu projenin örnek teşkil etmesi bekleniyor.

celik-bina-4.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum