Konya'da 5 liraya satılan simidin nerede üretildiği ortaya çıktı! İşte o tesis

Konya'da 5 liraya satılan simidin nerede üretildiği ortaya çıktı! İşte o tesis

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, eski tramvay içinde hizmet veren Büfem'de geçtiğimiz hafta itibarıyla simit 5 liradan satılmaya başladı. Piyasanın çok altında bir fiyatla satış yapan Büfem'in simitlerinin Fenni Fırın'da üretildiği öğrenildi

Konya'da 80 gramlık simit 11 liraya satılırken, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kültür Park'ta eski tramvay içinde hizmet veren Büfem'de 5 liradan satılıyor. Geçtiğİmiz haftadan bu yana 5 lira üzerinden satış yapılan simide, Konyalılar yoğun ilgi gösteriyor.

05120101-f045ee.jpg

Büfem, ilk günlerde vatandaşın talebine yetişmekte zorluk çekerken, çare olarak simit adedi artırıldı. Büfem'e simitlerin sabah erken saatlerde ve öğle vakti getirildiği öğrenildi. Bu simidin, geleneksel Konya kara simidi gibi olmadığı, sütlü simide benzediği ancak daha çıtır olduğu görüldü.

thumbnail-photo-2024-09-11-10-42-56.jpg

KAFEYE OTURMAK ŞART DEĞİL, DIŞARIDAN BİRİ DE ALABİLİR

Vatandaşın yoğun ilgisiyle birlikte Büfem'de satılan simit sayısı bir hafta içinde arttı. 5 liralık simidi almak için kafe olarak hizmet veren Büfem'e oturmanın da gerekli olmadığı, dışarıdan bir vatandaşın da bu kampanyadan yararlanabildiği söylendi. Simidin Büfem'de piyasaya göre yüzde 50'den fazla bir oranla daha ucuza satılması, piyasadaki dengeleri değiştirdi. Simit fiyatıyla ilgili çıkan haberler üzerine birçok sosyal medya kullanıcısı ve fırıncı, bu fiyata satış yapmakla işletmenin zarar edeceğini öne sürdü. Ayrıca girdi maliyetlerinin bu denli yükseldiği bir ortamda simidin fiyatının 5 lira olamayacağı yine fırıncılar tarafından dile getirildi. Ucuz simidin hangi şartlarda ve nasıl üretildiği tartışma konusu olurken, Büfem'de satılan 5 liralık simidin, 28 Kasım 2023 tarihinde, 72 milyon liralık maliyetle, son teknoloji kullanılarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Fenni Fırın'da üretildiği öğrenildi.

rubiiko2ogthap9olxvvq6mgbekzpdkg0uljzh5k.jpg

FENNİ FIRIN GERÇEĞİ TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU!

Günde 48 bin ekmeğin üretildiği ve yaygınlaştırılan büfeler aracılığıyla vatandaşa piyasaya göre daha ucuza ekmek satışının yapıldığı Fenni Fırın'da bir de simit üretimi başladı. Fenni Fırın'da üretilen ve Konyalılar tarafından da çok beğenilen bu simitlerin hijyenik koşullarda Büfem'e getirildiği ve vatandaşa 5 liradan satıldığı belirtildi. Simitlerin Konya'nın ucuzlukta ve kalitede markası olan Fenni Fırın'da üretildiği gerçeği ise bu konudaki tartışmalara son noktayı koydu. Konyalıların sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması adına ekmek fabrikası projesini hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce açtığı Fenni Fırın üretim tesislerinde simit üretimi de yaparak, vatandaşın ekonomisine destek olmayı amaçlıyor. Fenni Fırın, ayrıca Türkiye'nin en modern tesislerinden biri oldu. Büfem'de sadece simit değil; ayran, çay ve su da piyasa göre çok daha ucuza satılıyor. Hem ayran hem çay hem de su için sadece 5 TL belirlendi.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum