Konya'da 1042 dairelik konut projesinin temeli atıldı

Konya'da 1042 dairelik konut projesinin temeli atıldı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Hizmet eri bir siyasetçi için bir belediye başkanı için en güzel şey eserleriyle konuşmasıdır herhalde. Ne kadar şükretsem azdır” dedi   

Meram Belediyesi'nin ilçe genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bin 42 dairelik Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Meram Muhtarlar Derneği Ahmet Taşdemir, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirel, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen törende konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Daha önce temeli atılan ve devam etmekte olan 2.940 dairelik Aksinne, Aymanas ve Uluırmak Evleri kooperatiflerine ilave ettiğimiz 591 dairelik Turgutreis Evleri ve bugün temelini atmak için bir araya geldiğimiz bin 42 dairelik Fahrünnisa Evleri kooperatifi ile Meram’ımızın konut ihtiyacına çözüm üretmek ve kentsel dönüşüme hız kazandırmak amacıyla başlattığımız Büyük Konut Hamlemiz toplamda 4 bin 573 konuta ulaşıyor. Ve şu ana kadar teslim edilen 537 daire ve 50 dükkan. Sadece öncülük ettiğimiz kooperatiflerimizde ulaştığımız bu rakamlarla ne kadar gurur ve mutluluk duysak azdır” dedi. 

adsiz-008.jpg

‘MEDENİYETLERİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ İNŞA ETTİĞİNİZ ŞEHİRLERDİR’

Konut hamlesi ile sadece evler, konutlar, işyerleri değil, Meram’a yeni bir gelecek inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Kavuş, “İlçemizin geleceği için bu kooperatifler bizim için fazlasıyla değerli ve önemli.  Bin 42 konutluk Fahrünnisa Evleri’ne yapılan başvuru sayısı 60 bin. Sadece Meramımız için değil Konya için bile çok büyük bir rakam bu. İşte bunu göz önüne aldığımızda bu yaşam alanlarının sadece bizim için değil, vatandaşlarımız için de çok önemli ve değerli olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Tabi, başvuru sayılarının yüksekliğinde vatandaşlarımızın belediyemize olan itimadının da büyük payı vardır. Şu bir gerçektir ki, medeniyetlerin en büyük göstergesi inşa ettiğiniz şehirlerdir. Ama, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı olana dek kişisel bazda birkaç güzel örneğin dışında şehirler hep öksüz hep yetim kalmıştır. Onun gösterdiği belediyecilik başarısının ardından gelen Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye’ye en ideal şehircilik örneklerini verilmiş, pek çok şehir planlı bir gelişme yakalamıştır. Bizler de onun örnekliğinde ve onun takipçileri olarak aynı başarıyı kendi ilçelerimizde şehirlerimizde yakalama gayretlerimizin Meram’daki meyvelerinden biri de kuruluşuna öncülük ettiğimiz bu kooperatifler oldu.  Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşümü gerçekleştirilememiş alanlarda öncülük yaparak konut ihtiyacının karşılanmasını da sağlamış oluyoruz. Bunu yaparken de sadece dört duvardan ibaret evler üretmiyoruz. Biz insanımıza huzurla yaşayacağı yuvalar ve sosyal alanlar kazandırıyoruz” diye konuştu. 

adsiz-009.jpg

BAŞKAN KAVUŞ’TAN YENİ KOPERATİFİ MÜJDESİ 

Temel atma töreninde yeni bir Kooperatif için çalışma yürüttüklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bugün fırsatını bulmuşken kentsel dönüşüm ve kooperatif projelerimizle ilgili bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni kooperatifimizin ayrıntılarını 24 Şubat Perşembe günü kamuoyu ile paylaşacağız aynı gün de başvuruları almaya başlayacağız inşallah. Şartlar el verdiği ölçüde Meram bugün hedeflerine kendinden emin ve koşar adımlarla ilerliyor. Bunun için yapılacak her şeyi yapma çabasındayız. Bu çabanın ve başarının gerisinde ise tabi ki, tüm ekip arkadaşlarımın, emekleri, gayretleri, yoğun eforları var.  Her birine ayrı ayrı huzurlarınızda teşekkür ediyorum, siz kıymetli misafirlerime de bugüne dek bizlere verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Onların da gayretleriyle şunu mutlulukla ifade etmek isterim ki; İleride bir gün Meram tarihini yazanlar, Meramın imar sorunlarının hallolmasında bu yılların ve yürüttüğümüz bu sürecin kritik bir öneme sahip olduğunu mutlaka yazacaklardır. Fahrünnisa Evlerinin arsa sahiplerine ve üyelerine, Meramımıza ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah evlerimizin bittiğini ve hak sahiplerinin yuvalarında güle güle oturduklarını görmeyi de nasip etsin” şeklinde konuştu.

adsiz-010.jpg

‘TARİHİ İSİMLERİN YAŞATILMASI ÖNEMLİ’ 

Törende konuşan Konya valisi Vahdettin Özkan, “Her şey insanımız için, her şey mahallelimiz için, her şey vatandaşlarımız için. Vatandaşlarımız en güzele layık. İnsanın tabiatında var daha güzel mekanlarda yaşaması, daha rahat etmesi, kendini güvende hissetmesi önemli bu bağlamda Meram Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapmışlar. Özellikle bu tarihi isimlerin devam ettirilmesinde çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Gerçekten hem maddi olarak, mekansal olarak depreme dağınıklığı yerler, daha güvenli yerlerde yaşamak, daha iyi bir çevreye sahip olmak önemli. Ama aynı zamanda o yaşadığımız mahalledeki kültür, tarih, nesilden nesile südur edip gelen kurumlar, kaideler, o iklim ve atmosferi muhafaza etmek de o kadar önemli” dedi.  

HER ALANDA BÜYÜK İŞLER GERÇEKLEŞİYOR

Törende konuşma gerçekleştiren Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,”Meram Belediye Başkanımızın şahsında, tüm ekibine teşekkür ediyorum. Şehrimize yeni güzellikler kazandırmak, bu şehirde yaşayan insanları çok daha huzurlu kılmak mutlu yuvalarında onları yaşayabilmesi, alanlarında huzur bulmaları için gece gündüz bu gayreti gösteriyorlar AK Parti iktidarı Sayın Cumhurbaşkanımızın ileri hedeflerini yakalama seviyesindeki talimatlarıyla bu güzel mekanlar ortaya çıkıyor. Kısmet olursa birkaç aya kadar hizmete sunulacak millet bahçesinden. Diğer önemli projelere kadar bu sadece şehir merkezlerinde değil, gittiğimiz her ilçemizde gördüğümüz güzel projeler eserlerle, hizmetlerle, iktidar olmayı ve halkın hayatına dokunarak da gelecek planlamayı ortaya koyan bir ideal.  Biz bazılarının yaptığı gibi sadece lafını yapıp ama güç eline geçtiği zaman hiçbir hizmeti gerçekleştiremeyen, sadece ve sadece mazeret üreterek yılları geride bırakanlar geride kalmıştır. Hamdolsun her alanda büyük işler gerçekleşiyor. Bu millet çok daha iyisini hak ediyor. Tarihimize yüklediği bu görev bugün iş başında olan arkadaşlarımızın da imza attıkları eserleriyle hayırla anılacaklar” dedi

VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise “Konya belediyeleri olarak kentsel dönüşümler ile şehrimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Rabbim ömür verdiği sürece hizmet etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde inşaat sektörü de büyük sıkıntılar çekti. Hem Toki kuruluşumuz hem belediyeler olarak vatandaşlarımız uygun bütçeler ile ev sahibi olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben Meram belediye başkanımız ve ekibini bu güzel projeden dolayı tebrik ediyor. Yen Kooperatifin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından Fahrünnisa Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli dualarla atıldı.

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum