Konya'da 1 milyar liralık dev anlaşma! Binlerce kişi istihdam edilecek

Konya'da 1 milyar liralık dev anlaşma! Binlerce kişi istihdam edilecek

Türkiye'de ayakkabı üretimi denince akla Konya geliyor. Kentte düzenlenen fuarda 1 milyar liralık dev anlaşmaya imza atıldı. Bu kapsamda binlerce kişi istihdam edilecek.

Konya birçok fuara ev sahipliği yapıyor. Ayakkabı üretiminde lider olan kentte düzenlenen fuara yoğun katılım sağlandı. Konya'da bu yıl ikincisi düzenlenen "ticaret garantili" ayakkabı fuarında 30 milyon dolarlık ihracat anlaşması yapıldı. Yaklaşık 180 firma, 400 civarında marka, gelecek yılki fuar için sözleşmelerini yaptı.

aa-20241022-35977862-35977860-konyadaki-ayakkabi-fuarinda-30-milyon-dolarlik-ihracat-anlasmasi-yapildi.jpgFotoğraf: Anadolu Ajansı

1 MİLYAR LİRALIK DEV ANLAŞMA SAĞLANDI

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı, yerli ve yabancı alıcıları bir araya getirdi. Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneğince 16-19 Ekim'de düzenlenen fuarda, 200'den fazla marka ve 150'nin üzerinde firma ürünlerini sergiledi. Sektörün ihracattaki payını artırmayı amaçlayan "ticaret garantili" fuarda, 30 milyon dolarlık (1 milyar lira) ihracat anlaşması yapıldı.

aa-20241022-35977862-35977859-konyadaki-ayakkabi-fuarinda-30-milyon-dolarlik-ihracat-anlasmasi-yapildi.jpgFotoğraf: Anadolu Ajansı

BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ayakkabı fuarındaki bu anlaşmanın Konya ekonomisine olumlu anlamda katkı sağlaması bekleniyor. Alınan siparişlerin zamanında teslim edilebilmesi için ayakkabı fabrikalarının binlerce kişiyi istihdam edeceği belirtiliyor. Bu yüzden önümüzdeki günlerde Konya'daki ayakkabı üreticilerin birçok iş ilanını yayınlaması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.