Konya yatırımları tamamlanmaya başladı

Konya yatırımları tamamlanmaya başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Kabakcı, Konya’nın Van için yaptığı yardım çalışmalarını anlattı. Mavi Tünel Projesi’nin 17 Aralık’ta tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini dile getiren Mustafa Kabakcı, Konya – Karaman arası yeni demiryolu hattının 2014 yılında yapılmaya başlanacağını ve 2017 yılında tamamlanmış olacağını belirtti. Konya Ovası’nın sulama sorununu çözmek için akarsuların yönünün Konya Ovası’na çevrildiğini de bildiren Kabakcı, Konya’nın jeotermal kaynaklarının da değerlendirileceğini belirtti. Kabakcı ayrıca Konya Havaalanı’nın terminal ihalesinin tamamlandığını, bu sayede Havaalanı’nda yaşanan yoğunluğun da önleneceğini dile getirdi.

MAVİ TÜNEL KONYA’NIN KIZIL ELMASIYDI

 

Konya’nın kızıl elması gibi olan Mavi Tünel’deki çalışmaların sonuna gelindiğini dile getiren Mustafa Kabakcı, “Gelinen nokta itibariyle tünelin tamamlanmasına bin 74 metre kalmıştır. Herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde ilk suyun 17 Aralık 2011 tarihinde verilmesi mümkün görülmektedir” dedi. Konya’nın planlamasının tüm hızı ile devam ettiğini dile getiren Kabakcı, “Konya’daki 4 sulama yatırımının toplu açılışı yapılmıştı. Bu çerçevede Konya-Çumra 2. merhale projesi, Beyşehir-Suğla-Apa Kanalı 1. kısım, Derebucak Gembos Derivasyonu ve Yeşildağ Sulaması, Seydişehir Taraşçı Göleti ve Sulaması ile Selçuklu Malas Göleti ve sulaması yatırımları hizmete açıldı” diye konuştu. Jeotermal kaynaklar konusunda da Konya’nın zengin olduğunu ve Konya’nın jeotermal enerji üretecek iller arasında yer aldığını kaydeden Konya Milletvekili Kabakcı, Konya’nın birlik ve beraberliğinin bu yatırımların kazandırılmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Yeni Havaalanı terminalinin ihalesinin tamamlandığını da dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Numune Hastanesi’nin yenilenmesi çalışmalarında da ihalenin tamamlandığını belirtti. Herhangi bir eksiklik çıkmazsa 2012 başlarında yer tahsisi yapılacağını söyleyen Kabakcı, “Hastanenin 2014’te tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunulması hedefleniyor. Öte yandan Konya ile Karaman arasındaki demiryolu trafiğini hızlandıracak olan Konya-Karaman Demiryolu Projesi’nin yapımına 2014 yılında başlanacak, proje 2017’de tamamlanmış olacak. Tamamlanacak proje ile mevcut Konya-Karaman demiryolu hattında 19 olan sefer sayısı 34’e yükseltilecek. Buna göre 15 yük sefer sayısı da 20’ye çıkmış olacak” diye konuştu.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.