Konya ve Antalya'ya 900 milyon lira yatırım yapan firma iflas ediyor!

Konya ve Antalya'ya 900 milyon lira yatırım yapan firma iflas ediyor!

Türkiye ekonomisinde krizin etkisiyle iflasın eşiğine gelen firmalara bir yenisi daha eklendi. Konya ve Antalya'da dev yatırımları olan firma iflas ediyor.

Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomideki kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren dev firmaların iflası geniş yankı uyandırmıştı. İflas dalgasının Türkiye piyasasında yayılmasından korkuluyordu.

dev-firma-iflas.jpg

Maalesef korkulan oldu ve Türkiye'de faaliyet gösteren firmalardan iflas ya da konkordato başvuruları gelmeye başladı. Küresel krizin ve Türkiye'deki kriz ortamının iflaslarda başlıca neden olduğu belirtilirken gıda sektöründe faaliyet gösterip iflasın eşiğine gelen bir firma dikkatlerden kaçmadı.

et-firmasi-iflas.jpg

Söz konusu firmanın kısa süre önce Konya ve Antalya'daki tesislerine 900 milyon lira gibi büyük bir rakamda yatırım yaptığı da ortaya çıktı. Bahsi geçen firma et sektöründe faaliyet gösteriyor. Son dönemde et fiyatları gündemdeydi. Ete üst üste gelen zamlarla et tedariğinde de sorunlar çıkmaya başlamıştı.

konya-besi-iflas.jpg

1950 yılından bugüne kadar hizmet veren Hacıince Et firması artan ekonomik sıkıntılara daha fazla dayanamadı. Antalya'nın Alanya ilçesi ve Konya'da 900 milyon liralık yatırımlarla dev tesislere sahip olan firma Konkordato ilan etti.

dev-firma-iflas-2.jpg

Hacıince Et Ürünleri Pazarlama AŞ ve Al-Et Alanya Entegre Et Tesisleri AŞ ile birlikte markanın kurucusu Hasan Hacıince ve oğulları Ahmet Hacıince ve Muhammet Emin Hacıince için de anlaşmalı iflas istedi.

iflas-patron.webp

Mahkeme, 2 Haziran itibarıyla şirket ve sahipleri için tedbir kararı vermişti. Bu kararla birlikte ilgili şirket ve kişiler hacizlere karşı koruma altına alındı. Tedbir kararı, 3 ay boyunca geçerli olacak.

entegre-et-iflas.jpg

Hacıince Et Ürünleri Pazarlama AŞ'nin Konya'da dev bir et entegre tesisi bulunuyor. Konya Beyşehir'de 1000 dönüm arazi üzerinde kurulu çiftlikte ise 2 bin 500 tane büyükbaş hayvan yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum