Konya ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda festival hazırlığı

Konya ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda festival hazırlığı

Ankara ve Konya Devlet Tiyatroları, ev sahipliği yapacakları festivallerin hazırlıklarını sürdürüyor

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Konya Devlet Tiyatrosu 14-24 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği ''5. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'' açılış hazırlıklarına devam ediyor.
     Konya'nın kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağlamak, değişime ön ayak olmak, hoşgörüyü farklı medeniyetlere tanıtmak ve Türk dilinin onurlandırılması, zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlarıyla Konya Devlet Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen festival, 14 Nisan'da başlayacak.
     Festivalde, 14-15 Nisan'da Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, Makedonya ''Şehrazat ve Şehriyarın Hikayesi'', yine aynı sahnede 16 Nisan'da KKTC Çatalköy Belediye Tiyatrosu ''Carlos'', 17 Nisan'da Bulgaristan ''Son Mutluluk Kumpanyası'', 18 Nisan'da Doğu Kazakistan ''Adını İnsan Koyduk'', 19 Nisan'da Kazakistan Kızılorda ''Tepegöz'', 20 Nisan'da Azerbaycan ''Aldatılmış Er'', 21 Nisan'da Tataristan ''Kurt Kanı'', 22 Nisan'da Kırgızistan ''Can Azığı'', 23 Nisan'da Konya DT ''Güzel ve Çirkin'', 24 Nisan'da da Kosova Uğur Böceği Tiyatrosu ''Renkler Ülkesi Barış İstiyor'' adlı çocuk oyunuyla Konyalı sanatseverlerle buluşacak.
     Konya Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Sahnesi'nde ise 18 Nisan'da Başkurdistan ''Sevgi ve Nefret'', 19, 20 Nisan'da Ankara Devlet Tiyatrosu ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', 21 Nisan'da ''Fosforlu Cevriye'' son olarak 23 Nisan'da Konya DT ''Dört Köşe Palyaço'' ile seyirci karşısına çıkacak.
    
     -''Küçük Hanımlar Küçük Beyler'' bu festival sizin-
    
     DT tarafından Ankara'da bu yıl 8'incisi düzenlenen ''Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'', 24-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
     Festival, 11 sahnede 12'si yabancı biri yerli okul tiyatrosu, biri yerli özel tiyatro ve DT'nin 3 bölgesinden 7 değişik oyun olmak üzere 22 oyuna ev sahipliği yapacak. Toplam 70 temsilin verileceği festivalde, 2 seminer, 1 seminer ve atölye çalışması, 1 okuma tiyatrosu, 16 atölye çalışması ve performansı gerçekleştirilecek.
     Festivalde bu yıl Çin, İspanya, Şili, Rusya, Bulgaristan, Hollanda, Lüksemburg, İtalya, Polanya, Kosova, Hindistan ve Sri Lanka'dan gelen gruplar, farklı yerli gruplar ile Ankara, Erzurum ve Konya DT'nin çocuk oyunları sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.