Konya Valisi Vahdettin Özkan: El birliğiyle mücadele edelim

Konya Valisi Vahdettin Özkan: El birliğiyle mücadele edelim

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Gelin kurallara uyarak, el birliğiyle vaka sayılarını düşürelim” çağrısında bulundu.

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu ve İstihbarat Şefi Emre Özgül, Konya Valisi Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Özkan, Merhaba Gazetesi ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Özkan, ziyarette Konya'nın pandemi sürecindeki çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verdi.

2-1.jpg

TEMASLILARA ULAŞMA KONUSUNDA LİDER İLLERDEN BİRİSİYİZ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, pandemi eylem planının sorunsuz işletildiğine dikkat çekti. Korona ile mücadelenin çok çeşitli ayaklarının olduğunu ifade eden Özkan, “Yaptığımız çalışmalarla sağlık çalışanlarımızın yükünü hafiflettik” dedi. Konya'nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla salgınla mücadelede daha bilinçli bir hale geldiğini aktaran Vali Özkan, “Konya'da temaslı kişi duyulur duyulmaz, harekete geçiyoruz. Temaslılara erişim süremiz Konya'da 3 saat. Bu, Türkiye'de 8 saat civarında. Konya, temaslılara ulaşabilme konusunda Türkiye'de lider illerden birisi. Pandemi eylem planını harfiyen uyguluyoruz. Konya'da ilk aşılamanın yüzde 67'si bitti. Bir kısım vatandaşımızın ikinci doz aşısı yapıldı. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde aşılama oranının çok daha fazla arttığına şahit olacağız. Aşılamanın artması sevindirici bir gelişme. Korona ile mücadelenin bugün en önemli ayağı, aşı yaptırmak. Hes kodunun kullanılmasının ve yaygınlaştırılmasının da önemi biliyoruz. Sosyal mesafeye dikkat etmeli, maske takmalı ve hijyene dikkat etmeliyiz” dedi.

HASTANELERİMİZDE CİDDİ BİR YOĞUNLUK YOK

Korona ile mücadele kapsamında işletmesini açamayan küçük esnafın içinde bulunduğu olumsuz durumdan herkesin sorumlu olduğunu da dile getiren Konya Valisi Vahdettin Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim medeniyetimizde bireysel ve toplumsal haklar vardır. Bu haklara riayet etmek gerekir. Konya, bu konuda çok hassas. Kurallara uyma meselesini ihmal edenler olabilir. Unutarak yanlış davrananlar da olabilir. Güzel bir dille 3 altın kuralı uygulaması konusunda hata yapanları uyarmamız gerekir. Ev içi ziyaretleri kesmemiz lazım. Salgının seyri sürekli değişiyor. Grafikteki veriler bir yükseliyor, bir düşüyor. Konya olarak 3. dalgayı yaşar durumdayız. Tedbirlere uyulursa birkaç hafta içinde vaka sayısındaki seyrin aşağı yönlü seyredeceğini öngörüyoruz. Hastanelerimizde şuan için ciddi bir yoğunluk yok. Konya'daki hastanelerimizdeki doluluk, belli dönemlerdeki hastane yükünün 4'te biri oranında şuan için.”

adsiz-004.jpg

VALİ ÖZKAN'DAN MERHABA ŞEHİR'E TAM NOT

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın değerlendirmelerinin ardından Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Vali Özkan'a Konya'nın tek şehir dergisi konumunda olan Merhaba Şehir Dergisi'ni hediye etti. Merhaba Şehir Dergisi'ni inceleyen Özkan, “Güzel bir çalışmaya imza atılmış. Merhaba Gazetesi ekibine, şehre sağladığı katkıdan ve bu anlamda ortaya koydukları çalışma ve emekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum