Konya Ulaşım zammına tepkiler çığ gibi

Konya Ulaşım zammına tepkiler çığ gibi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım ücretlerine yaptığı vatandaştan habersiz yaptığı zam tepki topluyor. Vatandaşlar zammın biran önce iptalini istedi

Geçtiğimiz günlerde Konya'da ulaşıma fahiş zam başlıklı haberimizde, ulaşım ücretlerine vatandaştan habersiz yüzde 33'e varan zamlar yapıldığını duyurmuştuk.

Zammın yapılmasını şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar zammın dar gelirliyi zorlayacağı görüşünde birleşti. Haberimize de pek çok yorum geldi. Vatandaşlar genel olarak "verilen oyun karşılığı bu olmamalı" şeklinde görüş beyan etti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar zammın  iptali için belediyeyi göreve çağırdılar.  "Konya Ulaşım Zammı İptal Edilsin" isimle kurulan bir gurup kısa sürede binlerce beğeni aldı.

"change.org" isimli bir sitede Ulaşıma Yapılan Zammın Geri Çekilmesini İstiyoruz şeklinde bir kampanya başlatan vatandaşlar, bu kampanya için de binlerce imza topladı.

Tepkiler karşısında ise Büyükşehir Belediyesi'nin sessiz kalması ise tepki topluyor.

 

Vatandaşlardan gelen bazı yorumlar ise şöyle:
Tayfun kayacan : 800 lira maaş alıyorum evim kira elektrik su bide bu nasıl geçineyim ayıptır

Şahin ŞAHAN :  Yapacağınız buydu zaten Çok şiştiniz çünkü bir ak partili olarak ulaşımı en ucuz konya derdik sayenizde yüzde otuz zammı yiyince sizde rahatladık sizde rahatlamışınızdır umarım.

Hasan SAYMAN : Maaşlarımıza %30 eklenmiyor ama giderlere ekleniyor bu nasıl iştir.

Derya aydın : Çünkü yapılan zamın cok acımasızca oldugunu düşünüyorum bizim kredilerimize zam gelmezken yol paralarına zam gelmesi niye ??


Cavit Aşcıoğlu: 1,15 ve 1,65 ulaşım için çok fazla. İstanbul gibi 17 milyonluk şehirde bile bu kadar değilken konyada 1, 65 ? Belediye kendi zarar eder dolmuslar kazanır

Coşkun Celal AFACAN: %30 zam nedir ya bu başkan bizimle dalgamı geçiyor kardeşim ??


alp sari :Ulasima bu kadar zam yapilmamaliydi .. biz memur cocuguyuz ayrica ögrenciyz.. lutfen bu zammi düsürün !!


Arif Şahan : Istanbul'da bile ulaşım 1.10 tl iken Konya'da getirilen bu zam hangi akla ve vicdana uyar.Sizin amacınız halka hizmet etmektir.Halkı ekmek kapısı olarak görmek değil.Neye dayanarak yapıyorsunuz bunu.Belediyecilik anlayışınız bu mudur?Stadyum için aktarılan parayı halktan çıkarıp sonra da biz yaptık diye gecinin.Ucuz şehir olan Konyamizi ne hallere getirdiniz !


HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum