Konya teknoloji başkenti olacak

Konya teknoloji başkenti olacak

Konya-Adana Yolu'nun 10'uncu kilometresinde kurulacak insansı seri robot üretim fabrikasının temeli, 26 Aralık'ta gerçekleştirilecek törenle atılacak. Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, “Konya'yı teknoloji başkenti yapacağız” dedi.

Türkiye'de ilk kez kurulacak olan  insansı seri robot üretim fabrikası Konya Adana yolu üzerinde kurulacak. Fabrikanın temeli 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle atılacak. Çiftçiyi birçok sıkıntıdan kurtaracağı, verimi artıracağı ve maliyeti ciddi anlamda düşüreceği öngörülen robotik cihazların insana hizmet edeceğini ifade eden Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, “Bizim yaptığımız çalışmalar bir vizyon meselesidir. 20 yıl önce bu işlere yapıcıda küçük bir dükkanda çalışmalar yaparak başladık. Herhangi bir destek almadan bu noktalara geldik. Daha hızlı ilerledik. Fabrika kuracağımızı ve bunun inancı içerisinde olduğumuzu o zaman ifade etmiştik. 20 yıl önce söyledik ve bugün yapıyoruz. Kendi öz sermayemiz ile bu noktadayız. Tarih ancak böyle konuşur. 26 Aralık 2015 Cumartesi günü temel atma töreninin olması bir rastlantı değil, vizyonumuzun gereği aldığımız karardır. Kuracağımız fabrika Türkiye için ilk, dünya için de ilkler arasında. İnsansı seri  robot  üretimi yapacağımız fabrikamızda. Amacımız insanlığa hizmet etmek. İnsana en iyi insan hizmet eder. Bu da demokratik yollar ile gerçekleştirilmektedir. Aksi halde kölelikten öteye gitmez. Bu işi para için yapmıyoruz. Dünya üzerinde bu çalışmaları yapan şirketler var. Bunlardan bir tanesi de Akınsoft olarak biziz. Amacımız, Dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip etmenin yanı sıra bunları iyi yorumlayabilmektir. Milli sermayeyi yükseltip insanlığa hizmet etmek temel önceliğimizdir. Yaptığımız bütün bu atılımlar Konya'yı teknoloji başkenti yapacak” dedi.

8.20151116103253.jpg

KONYA YATIRIM İÇİN UYGUN BİR YER

Konya'nın bulunduğu konum itibari ile yatırıma çok elverişli bir coğrafik özelliğe de müsait olduğunu belirten Akın, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Konya, teknoloji merkezi olabilir. Bunu en iyi belirten özellik bilim merkezinin açılmasıdır. Konya'nın zemini yatırım için çok müsait. Lojistik anlamında herhangi bir sıkıntısı yok. Bulunduğu konum itibari ile gelişmelere açık. Deprem bölgesi değil. Bize göre mum ilk önce kendi dibine ışık verir. Sonra etrafa aydınlık saçar. Konya'da attığımız kıvılcımlar aleve dönüşmeye başladı. Büyük bir disiplin ve kollektif çalışma ruhu ile kuracağımız bu fabrika ile Çiftçi birçok sıkıntıdan kurtulacak. Üretim maliyeti ve tohum maliyeti ciddi oranda azalacak. Kar ve verimde gözle görülür artışlar meydana gelecek.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.