Konya teknoloji başkenti olacak

Konya teknoloji başkenti olacak

Konya Bağımsız Milletvekili Adayı ve Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, seçilmesi durumunda özellikle uzmanlık alanı olan teknoloji konusunda önemli projelerinin b

Konya Bağımsız Milletvekili Adayı ve Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, seçilmesi durumunda özellikle uzmanlık alanı olan teknoloji konusunda önemli projelerinin bulunduğunu ve bunları hayata geçirmek için tüm gayreti ile çalışacağını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında dün Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret eden Özgür Akın, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Teknolojinin siyasetini yapacaklarını söyleyen Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Özgür Akın, “Ben Ankara’nın tayin ettiği değil, milletin seçtiği vekil olmak istiyorum. Siyaset geleceği sağlamlaştıracak projeler üretme sanatıdır. Ben ülkemizin geleceği yerine din, dil, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset yapmayı etik bulmuyorum. Giderek siyasetten uzaklaşan gençliğin kendini temsil edecek yeni fikirlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belirli bir zümreye, ekonomik güce ya da siyasi partiye değil, Konya’ya ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Çünkü teknolojik atılımlarını gerçekleştirebilen ülkeler, değişime ayak uydurabiliyor, yapamayanlar ise diğer ülkelerin uyduları olarak kalıyor. Göstergeler teknolojik bağımsızlık olmadan, tam bağımsızlığın sağlanamayacağını gösteriyor. Bilimsel gelişmelerin hızla dönüşüm geçirdiği günlerin yaşandığı bir dönemde 4 yıl daha bekleyecek zamanımızın olmadığını düşünüyorum ve özel sektörde edindiğim tecrübeler gerekli tedbirlerin bir an evvel devlet eliyle alınması yönünde olduğundan, Konya Bağımsız Milletvekili olmaya karar verdim” diyerek projelerinin arasında Teknoloji Bakanlığı kurulması olduğunun altını çizdi.

Akın, “Sürekli bu ülkeyi ve ülke insanımızı daha ileriye nasıl götürebiliriz sorusu sorulmalı, çözümler bulunmalı ve bu çözümler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Amacımız Türk ekonomisine, Konya ekonomisine büyük katkılar sağlayacak projeleri hayata geçirmek, Konya halkı adına mecliste takip etmektir” dedi. Teknolojinin kullanımına dikkat çeken Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ise bilinçli kullanılan teknolojinin yaygınlaşması gerektiğinin altını çizerek Bağımsız Milletvekili Adayı Özgür Akın’a başarılar diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.