Konya Tapu'ya müdür atanmıyor

Konya Tapu'ya müdür atanmıyor

onya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü koltuğu iki yıldır boş duruyor. Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya 2014 yılında görevden alındı.

Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü koltuğu iki yıldır boş duruyor. Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya 2014 yılında görevden alındı. Kaya'nın yerine vekaleten önce Müdür Yardımcısı Muzaffer Mert, ardından Semih Ural baktı, şimdi ise Kenan Çiftçi bakıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölge müdürünün ne zaman atanacağı ise merak konusu oldu. Her gün yüzlerce kişi tapu işlemleri için bölge müdürlüğüne gidiyor.

Tugay Kaya döneminde Tapu ve Kadastro binası yenilenmişti. Yine aynı dönemde başlayan E-tahsilat sistemi de işlemleri hızlandırdı. Yüzlerce çalışanı olan ve iş yoğunluğunun fazla olduğu bir Tapu ve Kadastro'ya bölge müdürünün atanmaması tepki çekiyor. Öte yandan 150-200 bin liralık bir evin tapu masrafı 10 bin lirayı buluyor. Yüksek tapu harçları halkı zor durumda bırakıyor. Kredi veya borçlanarak ev sahibi olan dar ve orta gelirliler bir de yüksek miktarda harç ödemek zorunda kalıyor. Yılbaşında yapılan zamlardan tapu harçları da nasibini aldı.

Konya Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü'nde işlem yaparken yüksek tapu harçlarına tepki gösteren vatandaş, şunları söyledi: "Devlet vatandaştan çok para alıyor. Tapu devri için geldik. Üzerimdeki bir mülkü başkasına devredeceğim. Bir kağıt parçası için 5-10 bin lira ödüyoruz. Bu kadar da olmaz ki. Yüksek olan harçlara, yılbaşında bir zam daha yapıldı. Harç bedelleri iyice arttı. Harçlarda düzenleme yapılmalı."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.