Konya STK’ları ‘aileyi’ konuşacak

Konya STK’ları ‘aileyi’ konuşacak

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu pandemi nedeniyle iki yıl ara verdiği Ufuk Turu Toplantıları’nın 18’incisini ‘Dijital Çağda Aile’ temasıyla 19-22 Ekim tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirecek.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Adem Ceylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gürsoy Bilgin, İdris Bilgi ve Ubeydullah Celil Merhaba Gazetesini ziyaret etti. Başkan Ceylan gerçekleştirilecek ‘Ufuk Turu’ programı hakkında Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen’e bilgi verdi.

Bu yıl ‘Dijital Çağda Aile’ temasıyla Alanya Bera Otel’de 3 gün sürecek bir program yapacaklarını ifade eden Adem Ceylan, “Türkiye’nin STK’larını buluşturduğumuz bu organizasyona 40’ın üzerinde şehirden 200 civarında STK temsilcisi katılacak. Alanında uzman isimler tarafından oturumlar gerçekleştirilecek. Bu oturumlarda aile kavramına geniş bir bakış açısı ile bakılacak. Dijital çağda ailenin korunması, toplumun temeli olan ailenin korunması konusunda yapılacak olan oturumların ardından toplantının son gününde sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bu çalışma kitap haline getirilecek ve önemli bir kaynak elde edilmiş olacak” dedi.

DÜZENLİ BİR PROGRAMLA AİLE YAPISI ÇÖKERTİLMEK İSTENİYOR

Toplumların aile yapısı çökünce dağıldığına dikkat çeken Ceylan şunları söyledi: “Dijitalleşme modernitiyle beraber son 200 yıldır bireyselliği, ailenin ortadan kalktığı herkesin ferdi yaşamını devam ettirdiği enteresan bir hayat kurguluyor. Bu kurguda ister istemez insanları başkaları için fedakârlık yapmamaya sevk ediyor. Aile demek külfet demek ana babanın çocuklar için fedakârlığı demek ki kişinin kendi bireysel tercihlerinden feragat etmesi demek. Bunun üzerine bir de dijitalleşme binince bambaşka bir tablo ortaya çıktı. Çok enteresan bir biçimde küresel lobiler de yıkamadıklarını varsaydıkları İslam toplumlarını, klasik toplumları, aileyi çökerterek tamamen mobilize etmek bireysel hale getirmek istiyorlar. LGBT’yi bir ideolojiye dönüştürdüler. Bununla hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor. Yani batının insan hakları ve özgürlük vurgusunun Gazze olayları vesilesiyle ne kadar boş olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Biz bu 2 yüzlülüğe bu kirli ajandalı takvime direnmek zorundayız.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ise çalışmanın hayra vesile olmasını dileyerek, Adem Ceylan ve beraberindekilere teşekkür etti.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.