Konya spor tarihi'nin en eski resmi belgesi!

Konya spor tarihi'nin en eski resmi belgesi!

1920'li yıllarda basılan Konya'nın ilk orijinal spor kulübü tüzüğü, Latin Alfabesi kabul edilmeden önceye ait Eski Osmanlı alfabe baskının başka bir nüshası yok

Londra'da bulunan Altay, bu tarihi belgeyi Olimpiyatlar dönüşü Eylül ayında Sille'de sergileyecek. Köklü bir geçmişe sahip olan Konya'nın spor tarihine ilişkin en eski resmi belgeye ulaşıldı. İstanbul'da yaşayan Konyalı araştırmacı-yazar Ömer Altay'ın ulaştığı belge Konya Futbolu'nun doğduğu 1920'li yıllara dayanıyor. Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Altay, "Konya Futbolu, şimdiki adıyla Torku Konyaspor, Cumhuriyetimizle yaşıt bir spor uygarlığıdır. Konyaspor-Konya İdmanyurdu kaynaşmasıyla yücelen bu çınarı 1981'e sabitlemek büyük bir hata. Konyaspor'un kökleri çok derindir, 1923 doğumludur. İstanbul'da elimize geçen bu tarihi baskı, Konyaspor'un en eski resmi belgesidir, Konya'nın en eski spor tüzüğüdür. Konyaspor tarihine kaynak olacaktır. Şehrimizde ilerleyen yıllarda kurulan diğer tüm kulüplerimiz de, kuruluşlarında, Konya'nın bu ilk spor kulübü tüzüğünü esas almışlardır" diyor.  
SİLLE'DE SERGİLENECEK
1920'li yıllara ait Konya'nın ilk spor kulübü tüzüğü, Latin Alfabesi kabul edilmeden önce basılmış. Eski Osmanlı alfabesiyle basılan bu orjinal baskının bilinen başka bir nüshası yok. Şu an, Olimpiyatları takip etmek için Londra'da bulunan Ömer Altay, olimpik oyunların kapanışından sonra İstanbul'dan diğer spor belgeleriyle birlikte Konya'ya geçecek. Konya Spor Tarihi'nin en eski resmi belgesi, muhtemelen Eylül ayında, başka sportif dokümanlarla birlikte Konya Sille'de sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum