Konya siyasette daha etkin hale gelecek

Konya siyasette daha etkin hale gelecek

Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konyaya geldi.

Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. AK Parti İl Binası’nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bakan Davutoğlu, toplantının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda Konya yatırımlarını değerlendirdiklerini belirten Davutoğlu, önümüzdeki günlerde yapılabilecekler üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını da söyledi.

 

SİYASETTE GÜCÜMÜZ ARTIYOR

 

Konya’nın ülke siyasetindeki gücünün ve etkinliğinin arttığını ifade eden Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Daha önce Konya’dan milletvikili adayı olan Halil Etyemez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı’na getirildi. Eski milletvekilimiz Orhan Erdem, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi oldu. Mustafa Akış Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı oldu. Bu da gösteriyor ki Konya’nın siyasetteki ağırlığı her geçen gün artıyor. Siyasette ağırlığımız arttıkça, omuzlarımızdaki sorumluluğun da arttığının bilincindeyiz” dedi.

 

KONYA YATIRIMLARI TAKİP ALTINDA

 

Konya yatırımlarını mercek altına alarak en ince detayına kadar takip ettiklerini söyleyen Bakan Ahmet Davutoğlu, “İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda Mavi Tünel’i ele aldık. Mavi Tünel’de kat edilen mesafeyi değerlendirerek, önümüzdeki aylarda ne yapacağımızı konuştuk. KOP İdaresi Başkanlığı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdik. Konya’ya KOP İdaresi Başkanlığı’nın kurulması yakındır. Bu idarenin başkanlığını da Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu yapacak” diye konuştu.

 

ULAŞIM, HIZLI TRENİN HIZINA UYACAK

 

Konya’ya yapılan en güzel yatırımlardan bir tanesinin de Konya-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın tamamlanarak hizmete açılması olduğuna değinen Bakan Davutoğlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda görüştükleri konulardan birinin de Konya şehir içi ulaşımı olduğuna değindi.  Davutoğlu, “Yüksek Hızlı Tren’in hızına uygun hızına uygun bir ulaşım alt yapısı oluşturabilmek için Büyükşehir Belediyesi Başkanımızla görüştük. Konya’nın ulaşımda devrimin merkez üslerinden bir tanesi olacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

AKILLI HASTANE GELİYOR

 

İl Koordinasyon Kurulu’nda konuşulan konulardan bir tanesi de Konya Numune Hastanesi’nin yeniden düzenlenmesi oldu. Konuyla ilgili de değerlendirme yapan Bakan Ahmet Davutoğlu, “Proje ile ilgili belirli bir aşama kaydedildi. Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu konuyla yakından ilgileniyor. Hastane binasının yeniden yapımı için 20 Ekim’de ihale başlayacak. Numune Hastanesi’nin yeni projesi ‘Akıllı Hastane Projesi’ olarak adlandırıldı” değerlendirmesini yaptı.

 

Konya’nın manevi olarak da maddi olarak da en büyük değerinin Hz. Mevlana olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, bu açıdan Mevlana Müzesi’nin ve Konya’nın sahip olduğu tarihi dokunun korunmasının büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Bu çerçevede biz de Kentsel Dönüşüm’le ilgili kapsamlı bir çaba içindeyiz. Fizibilitesi itibariyle Şeb-i Arus’a kadar Kentsel Dönüşümde daha iyi bir konumda olacağız.

 

DOĞA KORUMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

 

Konya’yı yakından ilgilendiren önemli gelişmelerden bir tanesinin de Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün Konya’da kurulacak olması olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Müdürlük Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayacak” dedi. Konya’nın ruhuna sahip çıkmayı önemsediklerini ve bu ruhun dış politikaya da olduğu gibi yansıyacağına inandıklarını bildiren Davutoğlu, “Konya, bize verilen bir emanettir. Biz de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmanın çabası içerisindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.