Konya sise teslim oldu

Konya sise teslim oldu

Özellikle sabah saatlerinde Konya'yı etkisi altına alan yoğun sis, hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesi hayli düştü. Uçuşlar iptal oldu, trafikte de kazalar meydana geldi

Konya'nın sis çilesi devam ediyor. Her yıl, aynı senaryo yaşanıyor. Trafikte kazalar oluyor, uçuşlar iptal oluyor. Görüş mesafesi de sisten hayli düşüyor. Sisten ise en fazla yine havayolu ulaşımı olumsuz etkileniyor. Uzun zamandır gelen ısrarcı taleplere rağmen çözüme kavuşturulamayan Aletli İniş Sistemi (ILS)'nın değiştirilmesi, derecesinin yükseltilmesi konusu yaşanan olumsuzluklardan sonra yine gün yüzüne çıktı.

YOLCULAR AYNI SENARYONUN YAŞANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Konya Havalimanı'nda gece seferleri yapıldı. Sis, sabah saatlerinde yoğunlaştı. Görüş mesafesinin düşmesiyle sabah 07.30'da planlanan İstanbul-Konya uçuşu iptal edildi. Sabiha Gökçen-Konya 10.10 planlı uçuşu da rötar yaptı. Yolcular, uçuşların iptal olması ve seferlerin gecikmesine sert tepki gösterdi. Konya'da kış aylarında sürekli aynı olayların yaşanıyor olması da yolcuların sabrını taşırdı.

adsiz-001.jpg

SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALARI KONUSUNDA UYARILDI

Konya, 2021 yılının en sisli gününe uyandı. Sis ve pus denilen kara duman da şehirde etkili oldu. Sisin yoğunlaşmasında hava kirliliği de etkili oldu. Sisli hava özellikle sürücüler için büyük bir risk taşıyor. Yoğunlaşan sisli havayla ilgili sürücüleri de dikkatli olmaları noktasında uyaran Meteoroloji yetkilileri, “Özellikle sisin çok yoğun olduğu sabah saatlerinde yola çıkmayın” dedi. Konya Havalimanı yetkililerinden alınan bilgilere göre ise, önceki akşam yapılan uçuşlarda herhangi bir aksama olmadı. Ancak sabah saatlerinde yapılması planlanan bir uçuşlarda aksamalar yaşandı.

NEDEN SADECE KONYA'DA İPTAL OLUYOR

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Uçuşların iptal edilmesiyle hem turizmcilerin hem de sanayicinin kaybettiğini genel olarak kaybedenin de Konya olduğunun altını çizen Karahan, “Uçuşların iptal olmasının önüne geçecek teknoloji var. Alt yapı oluşturmak gerekir. Bu, çok basit bir iş” dedi. Konya Milletvekillerini bu konuda her zaman bilgilendirildiğini, kendilerinin de sürekli konu ile ilgili açıklama yaptığını ama herhangi bir sonucun alınamadığını kaydeden Karahan, “İrade gösterilmiyor. Bu sıkıntı devam ettiği takdirde Konya'nın kaybı her geçen gün artar. Bu şehirde yaşayanlar 'Neden bu olaylar hep Konya'nın başına geliyor' diyor. Konya'dan daha sisli ve karlı şehirler var. Orada uçuşlarda sıkıntı yok, Konya'da iptal oluyor. Gerekli donanımların ve izinlerin siyasiler tarafından acilen alınması lazım” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

adsiz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.