Konya Selçuklu'da sanatın yeni adresi

Konya Selçuklu'da sanatın yeni adresi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından şehrin sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Selçuklu Sanat Akademisi’ni tanıttı. Pekyatırmacı, sanat ve kültürün yanında olduklarını kaydetti

Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Selçuklu Sanat Akademisi yıl boyunca bünyesinde gerçekleştirdiği eğitimlerle şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. Tiyatro Müdürlüğü bünyesinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde faaliyetlerine devam eden merkez her yaştan insana eğitim imkanı sunarken yeni yeteneklerin keşfedilmesine de olanak sağlıyor. Müzik, kişisel gelişim, sahne ve gösteri sanatları alanlarında eğitimler veren akademide güz dönemi faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Tamamen ücretsiz olan eğitimlere katılan kursiyerler istedikleri alanda eğitimler alarak kendilerini geliştiriyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Konya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcilerine akademiyi tanıttı. 

YENİ MARKA OLUYOR

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'nin sanata, kültüre ve eğitime verilen değeri ortaya koyan en önemli projelerden olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, okul dışı öğrenme ortamlarıyla okul çağındaki çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını anımsattı Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'yle birlikte sadece okul dönemindeki çocukların değil yetişkinlerinde kişisel gelişimlerine katkı sunmak hem de onların bu zamana kadar yapmak isteyip yapamadıkları hayallerini gerçekleştirmeleri anlamında da önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

HEM ÇOCUKLAR HEM YETİŞKİNLER GELİYOR

Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin 2021 yılı Eylül ayından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Pekyatırmacı, “İlk yıl küçük gruplar halinde buradaki çalışmaları başlatmıştık ama bugün itibariyle artık dönem içerisinde 1609 öğrenci ve yetişkin gruplarımızın hizmet aldığı büyük bir yapıya dönüştük. Sanat Akademimizde müzik, tiyatro ve kişisel gelişim alanlarında farklı gruplarda, farklı atölyelerde çalışmalar yapıyoruz. 

Tiyatro alanında çocuk grubumuz tiyatro eğitimlerini alıyorlar, tiyatro çalışmalarını yapıyorlar. Daha önceki grubumuz Paldır Güldür Şov adı altında çok güzel bir gösteriye imza atmıştı. İnşallah önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla birlikte yine çocuk grubumuzdan biz güzel bir tiyatro gösterisini bekliyoruz. Yine tiyatro alanında yetişkin gruplarımızın çalışmaları var. Daha önce Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde burada güzel bir tiyatro gösterisi yetişkin grubumuz tarafından icra edilmişti. İnşallah önümüzdeki günlerde yine tiyatro yetişkin grubumuzun sergileyeceği güzel bir oyunu hazırlıyoruz. Yine müzik grubumuz, müzik koromuz çalışmalarına devam ediyorlar. Kişisel gelişim noktasında hitabet ve diksiyon alanında da eğitimlerimiz devam ediyor. Buradaki hedefimiz bir taraftan öğrencilerimize okul dönemindeki öğrencilerimize okul dışı öğrenme ortamı olarak Sanat Akademisinde onlara farklı ortamları sunmak ve onların ilgi alanlarına göre kabiliyetlerine, yeteneklerine göre kendilerine hedef koyabilecekleri farklı çalışmaları yaptırmak. Buradaki çalışmalarımız da mümkün olduğu kadar sayıyı arttırarak ve alanımızı genişleterek çalışmalarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.