Konya Selçuklu'da hizmete açıldı! 13 farklı atölye var

Konya Selçuklu'da hizmete açıldı! 13 farklı atölye var

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin tanıtımı yapıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çocuklarımız burada kendilerini keşfediyorlar ve ortaya çıkardıkları yeteneklerini, kabiliyetlerini geliştiriyorlar” dedi

Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtımı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından gerçekleşti. Hat, müzik, dokuma, robot, bilişim, fotoğrafçılık gibi alanlarda eğitim verilen akademide çocukları geleceğe hazırlamada önemli konular ele alınıyor. Sadece çocukların eğitim almadığını, akademide yetişkinlerin de olduğunu ve toplumun gelişmesinde katkılar sağlandığı görüldü.

ÇOCUKLARIMIZIN HEPSİ BİRER YETENEK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, akademide 13 farklı atölyenin olduğunu belirterek, öğrencilerin müfredat kapsamında akademiye getirildiklerini dile getirdi. Pekyatırmacı, “Burada on üç farklı atölyemizde öğrencilerimiz müfredat kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız planlama dâhilinde okullardan buraya geliyorlar. Buradaki uzman öğreticilerimizin rehberliğinde farklı atölyelerde, İHA Mekatronik Atölyesi, Takı Tasarım Atölyesi, Robotik Atölyesi, Müzik Atölyesi, Hat Atölyesi, Bez Bebek Üretim Atölyesi gibi çok farklı atölyelerde hem kendilerini keşfetme imkânına sahip oluyorlar, hem de kendilerini ifade ederek kişisel gelişimlerine çok önemli katkıları sunmuş oluyoruz.  Biz çocuklarımızın, gençlerimizin okul ortamlarında akademik eğitimlerinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Ama şunu düşünüyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız hepsi ayrı birer yetenek, ayrı birer kabiliyet ve bütün çocuklarımızın aslında özel kabiliyetleri ve yetenekleri var. Bunları keşfedebilmeleri, bunları ortaya çıkartabilmeleri için mutlaka bu tür mekânlarda onların bulunması ve farklı alanlarda çalışmaların içerisinde olmaları gerekiyor. Bu manada çocuklarımız burada kendilerini keşfediyorlar ve ortaya çıkardıkları yeteneklerini, kabiliyetlerini geliştirme noktasında da buradan sürekli olarak hizmet alabiliyorlar. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte organizasyonları yaparak planlamaları yaparak yıl boyunca bu faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

YETİŞKİLERDE EĞİTİM ALIYOR

2 bin 450 öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan Pekyatırmacı şunları söyledi: “Bu dönem içerisinde yirmi farklı okulumuz bu binamızdan, bu atölyelerimizden faydalanıyor. Bugüne kadar iki bin dört yüz elli öğrencimiz bu atölyelerde eğitim aldı, öğrenim aldı. Aynı zamanda öğrencilerimizle birlikte yetişkinlerimizin de bu atölyelerden istifade edebilmesi için farklı organizasyonlar, çalışmalar yapılıyor. Burada çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sunmakla birlikte aynı zamanda özel çalışmaları da yürütüyoruz. Teknoloji tasarım atölyemizde çocuklarımız Teknofest'e hazırlanıyorlar. Burada inşallah yeni Selçuk Bayraktarları yetiştireceğiz. Hem ülkemizin gelişmesine katkı sunacak hem teknolojik anlamda kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecek gençlerimizi inşallah buradan yetiştirmeyi planlıyoruz. Üniversite gençliğimizle ilgili de hedeflerimiz var. Üniversiteden de gençlik meclisimizle birlikte yaptığımız çalışmalarla inşallah üniversite gençliğimizde burada farklı alanlarda çalışmalar yaparak hem akademik yönden kendilerini daha ileri noktaya taşıma imkânına sahip olacaklar hem de farklı projeleri burada geliştirme ve uygulama imkânına sahip olacaklar.”

ALİ GÖZEN



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.