Konya şehidini dualarla uğurladı

Konya şehidini dualarla uğurladı

Zeytin Dalı harekatının 41. gününde Türkiye’yi yasa boğan acı haberler geldi. Afrin kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) Konya'da dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye, Afrin'den gelen şehit haberleriyle yasa boğuldu. Zeytin Dalı harekatının 41. gününde PYD/PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 8 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Çatışmalarda 26 askerimiz de yaralandı. Saatlerce süren çatışmada 100 kadar teröristen 23'ü öldürüldü. Şehit ve yaralıların çoğunluğunun İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı’ndan olduğu öğrenildi. Onlarca terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) da şehit düştü.

1-046.jpg

TERÖRİSTLER TÜNELLERE SAKLANDILAR

Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Hac Bilal köyü Keltepe bölgesinde önceki gün öğleden sonra Jandarma ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri, korucular ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile PYD/PKK’lı teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Edinilen bilgiye göre Hatay Sakız Hudut Karakolu’nun karşı tarafında bulunan bölgeye ağır silahlarla sızma girişiminde bulunan teröristlerden 20’den fazlası etkisiz hale getirildi. Keltepe bölgesini ele geçirmek için ilerleyen güvenlik ve ÖSO güçleri, tünellere saklanmış yaklaşık 100 kadar terörist tarafından pusuya düşürüldü.

BORNOVA JANDARMA KOMANDO TUGAYI’NDAN

Tünellerden çıkarak ağır makineli silahlarla güvenlik güçleri ile onlara eşlik eden ÖSO güçleri ve koruculara saldıran, teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden dün gece yapılan ilk açıklamada “Beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi. TSK yarım saat sonra yaptığı ikinci açıklamada 3 askerin daha şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını duyurdu. Şehit ve yaralıların büyük kesiminin İzmir Bornova Jandarma Komando Tugayı’ndan olduğu öğrenildi. Çatışmalarda onlarca teröristin öldürüldüğü duyuruldu.

ÜÇ GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un Konya’daki baba evine acı haber verildi.

Afrin’e yönelik operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) şehit düştü. Şehit Koç’un Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesi’nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Fatma Zehra Koç’a acı haber eve gelen yetkililer tarafından verildi. Binaya şehit yakınları ve arkadaşları tarafından Türk Bayrağı asıldı. Bekar ve 4 kardeş olan şehit Abdullah Taha Koç’un 2015 yılında astsubay olarak görevyapmaya başladığı, 3 gün önce de doğum günü olduğu öğrenildi.

KONYA ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de gerçekleştirilen operasyonlar sırasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Musalla Mezarlığı'ndaki Namazgah'ta ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Konya Merkez Şehitliği'ne defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını İl Müftüsü Ali Akpınar kıldırdı. Cenazeye, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, AK Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, MHP Konya İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Tekbirler getirilip, sloganlar atılarak terör lanetlendi.

3-057.jpg4-029.jpg

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ YÜREĞİNE GÖMDÜ

Saatlerce süren çatışmada 100 kadar teröristten 23’ü öldürüldü. 8 askerimiz şehit olurken 13’ü de yaralandı. Şehit askerlerimizin isimleri şöyle; Jandarma Uzman Çavuş Rıdvan Çevik (Van), Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel (Eskişehir), Jandarma Astsubay Çavuş Uğur Palancı (Mardin), Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin (Eskişehir), Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol (Kastamonu), Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek (Denizli), Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe (Hatay). Şehitlerimiz memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum