Konya sanayisinin güven endeksi arttı

Konya sanayisinin güven endeksi arttı

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya İmalat Sanayi Güven Endeksi'nin ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış gösterdiğini bildirdi.

Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Konya Sanayi Odası işbirliğiyle araştırma yapıldığını belirterek, bunun Türkiye'de yerel bazda bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

Araştırma sonuçları hakkında bilgi veren Kütükcü, Irak’ta yaşananlardan dolayı aylık bazda ihracat kaybının oluştuğu Konya’da, İmalat Sanayi Güven Endeksi'nin artmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eylül 2014’te -2,6 puan değerini alan Konya İmalat Sanayi Güven Endeksi, ekim ayında 1,8 puan yükselmiştir. Geçen aya göre yükselmesinde mevcut siparişlerdeki artış ve mevcut stok düzeyindeki azalma etkili olmuştur. Bu yükselişin, özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Irak’ta yaşananlardan olumsuz etkilenen Konya’nın önümüzdeki aylardaki ihracatına pozitif yansıyacağını öngörüyoruz."

Konya imalat sanayicilerinin yüzde 28,3’ünün, bir ay öncesine göre imalat sanayisindeki genel gidişatın daha iyi olduğunu düşündüğünü aktaran Kütükcü, bu sektördeki genel gidişata bakıldığında, Konya’nın son 1 ayda Türkiye geneline göre daha kötü durumda olduğunun görüldüğüne işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.