Konya sanayisi örnek

Konya sanayisi örnek

Konya Valisi Osman Aydın, bazı sanayi tesislerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Konya sanayisi hakkında değerlendirmede bulunan Vali Osman Aydın, Konya sanayisinin geniş bir üretim yelpazesine sahip olduğunu ifade ederek, “Konya sanayisinde üretimin başını otomotiv yan sanayi, makine, tarım makineleri, gıda, ayakkabı ve yeni yeni gelişmekte olan tekstil çekiyor. Konya sanayisi özellikle son 10 yılda, dünya pazarlarındaki payı giderek artan otomotiv yedek parça sanayiinde gerek kalite ve gerekse üretim kapasitesi olarak iddialı bir konuma gelmiştir. Ülkedeki en önemli motor supap, motor piston ve gömlek, krank, dişli ve conta fabrikaları Konya’da bulunuyor. Bir çok sanayi sektörüne ara girdi sağlayan döküm sektöründe de Konya önemli bir noktada. Bu da yatırım yapmayı düşünenler için güçlü bir sanayisi olduğu anlamına gelmektedir” dedi.
Konya sanayisinin her anlamda ideal ve örnek olduğuna işaret eden Vali Aydın, “Küresel ekonominin şartlarını çok iyi kavrayan Türk girişimcisi ürettiği mal ve hizmetlerle dünyanın her yerinde rekabete girebilmektedir. Özellikle Anadolu’da faaliyet göstermekte olan küçük ve orta ölçekli firmalar son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bu firmalar geniş istihdam imkanlarının oluşturulması, teşebbüs kabiliyetinin geliştirilmesi, küçük sermaye birikimlerinin yatırımlara yönlendirilmesi ve sanayinin ülke geneline yayılması açısından önem taşımaktadır” diye konuştu.
Türkiye’nin tahıl ambarı durumunda olan Konya’nın tarımsal üretiminin, tarımsal sanayi içinde ciddi bir potansiyel oluşturduğuna değinen Vali Aydın, “Bunun yanı sıra KOP gerçekleştirildiğinde meydana gelecek üretim artışı bu potansiyeli daha da artıracaktır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.