Konya sanayide çığır açtı

Konya sanayide çığır açtı

Konya'ya gelen ASKON Genel Merkez Makine ve Hizmet Sektörü Üyeleri bir dizi ziyarette bulundu. Bazı fabrikaları ziyaret eden heyet üyeleri tüm fabrikaların sistem ve çalışmalarına hayran kalarak, Konya'nın sanayide çığır açan bir şehir olduğunun altını çi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, ASKON Genel Merkez Makine ve Hizmet Sektörü Üyelerini ağırladı. 3 günlüğüne Konya'ya gelen 20 kişilik heyet, ASKON Konya Şubesi ev sahipliğinde ASKON üyesi 5 büyük fabrikaya ziyarette bulundu. ASKON üyesi ve sektörlerinde en büyüklerden olan  Çumra Şeker ve Alpraf, Genmot, Şakalak Tarım, Baranok Tavuk Çiftliği'ni ziyaret eden heyet üyeleri tüm fabrikaların sistem ve çalışmalarına hayran kalarak, Konya'nın sanayide çığır açan bir şehir olduğunun altını çizdi.  Heyet Çumra üzerinde 5. derece tarım arazisi üzerinde yaklaşık 2 milyon 600 bin metrekare alanda kurulan ve günlük 18 bin ton pancar işleyen Konya Şeker'in Çumra'daki entegre tesisine de ziyaret gerçekleştirdi. Konya'dan dünyaya açılan Torku gibi markayı da bünyesinde bulunan Konya Şeker'in tesislerini hayranlıkla gezen ASKON heyeti, Konya Şeker'in yatırımları ile göz doldurduğunu, tüm Türkiye'ye örnek olduğunu dile getirdi.

 ÜYELER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

ASKON Genel Merkez heyeti daha sonra ASKON Konya heyeti ile işbirliği toplantısı yaptı. ASKON üyesi firmaların birliktelikle geleceğe emin adımlarla baktığının altını çizen ASKON Genel Merkez heyet Başkanı Ercan Vergili,  ASKON olarak her zaman üyelerinin yanlarında olduklarını, ASKON üyesi olmanın ayrıcalık olduğunu belirtti. Konya ziyaretinin de verimli geçtiğini dile getiren heyet üyeleri, Konya'nın sanayide çığır açmış, Türkiye'ye her anlamda rol model bir şehir olduğunu ifade etti. ASKON Genel Merkez heyetinin Konya'da verimli ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren ASKON Konya Şube Genel Sekreteri Muaz Gülyiğit, heyetin Konya ve Konya sanayisine hayran kaldığını dile getirdi. Gülyiğit, "ASKON Konya Şubesi olarak ASKON Genel merkez heyetimizi ağırladık. ASKON üyesi firmalar ve Çumra Şeker'in tesislerine ziyaretlerde bulunduk. Heyetimiz fabrikalar ve üretim sistemleri hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Konya sanayisinin stratejisi ve üretim tabanı hakkında da heyetimize bilgiler verdik. Heyetimiz ziyaret kapsamında verimli geziler ve toplantılar yaptı. İş birliğimiz önümüzdeki günlerde farklı aktivitelerle devam edecek. Kendileri Konya ve Konya sanayisine hayran kaldıklarını ifade ederek şehrimizden ayrıldılar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.